Manifestaţii anti şi pro-Băsescu, la Universitate și la Guvern: Traficul a fost deviat în centrul Capitalei

Manifestaţii anti şi pro-Băsescu, la Universitate și la Guvern: Traficul a fost deviat în centrul Capitalei
Foto: ghimpele.ro

Peste 200 de persoane s-au strâns în Piața Universității din București pentru a protesta față de decizia de marți a CCR de invalidare a referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Odată cu lăsarea serii, spiritele s-au încins și manifestanții trecut de gardurile de protecție, ajungând pe Bulevardul Bălcescu.

„Nu o să mai plecăm din Piaţa Universităţii decât în momentul în care Traian Băsescu va alege să-şi dea demisia, aşa cum a hotărât poporul la referendum” a spus unul dintre protestatari, potrivit Mediafax.

Din cauza protestului, circulația în zonă a fost deviată, iar jandarmiii s-au așezat în dispozitiv.

În cursul zilei, protestatarii au petrecut circa patru ore și în fața sediului CCR, după anunțarea invalidării referendumului, scandând „Validare”, „Băsescu, nu uita, România nu-i a ta”, „Nu vă fie frică, şi Băsescu pică”, „Libertate”. Între timp, în Piața Universității, încă de la ora 14:00 a început să se formeze  un alt grup de menifestanți cărora li s-au alăturat și cei din fața CCR.

Unii protestatari poartă pancarte și bannere cu mesaje la adersa președintelui ales și flutură tricolorul. Mulţimii i s-a alăturat un grup format din câteva zeci de persoane care afişau un banner pe care scria „Asociaţia Haiducilor”, câţiva dintre aceştia fiind îmbracaţi în costume naţionale.

Protest paralel pro-Băsescu, în fața Guvernului

Pe de altă parte, câteva zeci de protestatari s-au adunat marți după-amiază în faţa sediului guvernului pentru a cere demisia prim ministrului Victor Ponta. Oamenii laudă decizia dată de judecătorii de la Curtea Constituţională şi anume aceea de a-i permite lui Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni.

Oamenii scandează ca „Guvern mincinos, jos, jos, jos!”. Pe pancartele aduse la manifestaţie sunt scrise mesaje printre care „Traiane, scapă-ne de bolşevici!”, „We love you, Băse!”, „Ponta, demisia!” şi ” Mr. Ponta: Copy-Paste «DEMOCRAY»”.

Protest anti-Ponta în fața Guvernului

Embed: " />