Marcel Bartic: Educația sexuală îi învață pe copii să se apere de abuzuri / Profesorul a amintit cazul fetei violate de mai mulți tineri din Vaslui, când comunitatea a învinovățit-o tot pe ea: „Asta trebuie să prevenim”

Marcel Bartic: Educația sexuală îi învață pe copii să se apere de abuzuri / Profesorul a amintit cazul fetei violate de mai mulți tineri din Vaslui, când comunitatea a învinovățit-o tot pe ea: „Asta trebuie să prevenim”
Foto: Marcel Bartic / Facebook

Profesorul Marcel Bartic a explicat faptul că nu e nimic ideologic în educația sexuală. Aceasta este o materie care se predă în alte țări de zeci de ani și care îi învață pe copii în primul rând cum să se apere de abuzuri. Bartic a insistat că educația sexuală este „indispensabilă” în școala românească, indiferent ce nume va avea materia.

Marcel Bartic, despre importanța predării educației sexuale în școli

„Nu e nimic ideologic aici. E vorba despre niște conținuturi validate științific. Vorbim despre niște cursuri care în alte țări se fac de zeci de ani. Sunt experți care au făcut studii și au ajuns la concluzia că aceste cursuri diminuează numărul de minore însărcinate, de abuzuri, de hărțuire”, a susținut Marcel Bartic, pentru Digi24.

Acesta a negat categoric acuzațiile unora, potrivit cărora predarea educației sexuale îi determină pe elevi să-și înceapă viața sexuală mai devreme: „E ca și cum le-aș vorbi copiilor despre triunghi la matematică și ar lua o formă geometrică. În primul rând că educația sexuală nu este despre sex”.

„Nu este vorba despre sex la educația sexuală, e vorba de a-i învăța pe copii să se apere de abuzuri, de hărțuire. Sunt nenumărate situații care nu țin de mediul social al copiilor”, a insistat profesorul.

„Toți copiii, indiferent de mediul social, sunt expuși unor astfel de situații. Gândiți-vă la situații în care băieții ar trebui să învețe să spună nu. Băieții ar trebui să învețe că felul în care se îmbracă o fată nu este o invitație. O fată, o femeie se poate îmbrăca oricum vrea fără ca asta să însemne o invitație pentru cineva”, a mai susținut Bartic, pentru Digi24.

Acesta a dat apoi exemplul adolescentei violate de mai mulți tineri din Vaslui, în urmă cu câțiva ani, când comunitatea a învinovățit-o tot pe fată: „Asta trebuie să prevenim”, a punctat Bartic.

Urmăriți B1TV.ro și pe