„Astăzi Dumnezeu este ROMÂN”: Marea Adunare Centenară de la Chişinău (VIDEO)

„Astăzi Dumnezeu este ROMÂN”: Marea Adunare Centenară de la Chişinău (VIDEO)

O manifestaţie dedicată Unirii Basarabiei cu România, în urmă cu 100 de ani, pe 27 martie 1918, a fost convocată duminică la Chişinău. Demonstraţia, la care şi-au anunţat participarea cele peste 130 de primării semnatare ale declaraţiei de ReUnire, principalele partide de opoziţie din Republica Moldova şi lideri ai unor importante partide din România, se desfăşoară în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitala Republicii Moldova.

Sute de oameni cu flaguri și pancarte în mâini, s-au adunat în fața Guvernului strigând „Unire” și „Trăiască Țara Românească. După imnul „Limba Noastră”, în Piața Marii Adunări Naționale s-a cântat și „Deșteaptăte Române”, imnul României, transmite Agora.md.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale, se află şi liderul marșului pentru Unirea cu Basarabia din România, George Simion și Sandu Grecu, directorul Teatrului Național „Ion Luca Caragiale”.

Antionionism înseamnă să ai o țară săracă, captivă, în care frica și ura guvernează, înseamnă să fii intolerant, să nu respecți drepturile tuturor cetățenilor”, a declarat Sandu Grecu de pe scena din fața Guvernului.

Liderii politici aflaţi la putere în Republica Moldova nu au dat curs invitaţiei de a lua parte la această Adunare.

Din România, la Adunarea Centenară participă, potrivit Radio Chişinău, reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice. Traian Băsescu, Ludovic Orban, Titus Corlăţean, Constantin Codreanu – sunt câteva nume anunţate să participe la acest eveniment.

„Astăzi Dumnezeu este român”: Marea Adunare Centenară, la Chişinău, duminică