„Astăzi Dumnezeu este ROMÂN”: Marea Adunare Centenară de la Chişinău (VIDEO)

„Astăzi Dumnezeu este ROMÂN”: Marea Adunare Centenară de la Chişinău (VIDEO)

O manifestaţie dedicată Unirii Basarabiei cu România, în urmă cu 100 de ani, pe 27 martie 1918, a fost convocată duminică la Chişinău. Demonstraţia, la care şi-au anunţat participarea cele peste 130 de primării semnatare ale declaraţiei de ReUnire, principalele partide de opoziţie din Republica Moldova şi lideri ai unor importante partide din România, se desfăşoară în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitala Republicii Moldova.

Sute de oameni cu flaguri și pancarte în mâini, s-au adunat în fața Guvernului strigând „Unire” și „Trăiască Țara Românească. După imnul „Limba Noastră”, în Piața Marii Adunări Naționale s-a cântat și „Deșteaptăte Române”, imnul României, transmite Agora.md.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale, se află şi liderul marșului pentru Unirea cu Basarabia din România, George Simion și Sandu Grecu, directorul Teatrului Național „Ion Luca Caragiale”.

Antionionism înseamnă să ai o țară săracă, captivă, în care frica și ura guvernează, înseamnă să fii intolerant, să nu respecți drepturile tuturor cetățenilor”, a declarat Sandu Grecu de pe scena din fața Guvernului.

Liderii politici aflaţi la putere în Republica Moldova nu au dat curs invitaţiei de a lua parte la această Adunare.

Din România, la Adunarea Centenară participă, potrivit Radio Chişinău, reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice. Traian Băsescu, Ludovic Orban, Titus Corlăţean, Constantin Codreanu – sunt câteva nume anunţate să participe la acest eveniment.

„Astăzi Dumnezeu este român”: Marea Adunare Centenară, la Chişinău, duminică

Ultima oră
08:57 - Diana Șoșoacă cere să îi fie prezentate „toate dovezile științifice care atestă existența virusului”
08:57 - Alexandru Rafila îl critică pe Florin Cîțu: Mă aşteptam la nişte soluţii de sănătate publică, nu la anchete în care dânsul se anchetează singur să vedem de ce nu a făcut nimic
08:32 - Dan Barna face scandal după ieșirea de la guvernare: „România a ajuns cel mai mare donator de vaccinuri din Europa”
08:31 - Klaus Iohannis va participa la congresul PNL: „Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă” / Ce spune președintele despre ultimele declarații ale lui Ludovic Orban
08:28 - Klaus Iohannis, mesaj categoric la Adunarea Generală ONU. Susține vaccinarea obligatorie anti-COVID, pentru anumite categorii profesionale
08:23 - OMS: Delta a înlocuit celelalte trei variante “îngrijorătoare” ale coronavirusului
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz