Marele plan care vizează destabilizarea și dezmembrarea României! Alexandru Cumpănașu: Consilierul pentru securitate naționala al lui Trump – un fost consilier al lui Viktor Orban!

Marele plan care vizează destabilizarea și dezmembrarea României! Alexandru Cumpănașu: Consilierul pentru securitate naționala al lui Trump - un fost consilier al lui Viktor Orban!

Alexandru Cumpănașu, preşedinte al Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, comentează într-un editorial semnat în "România Liberă" situația geopolitică din jurul României și interesele și orientările țările occidentale.

Articolul acestuia vine în continuarea unui alte analize făcute despre întâlnirea oficială dintre președintele rus, Vladimir Putin, și premierul maghiar, Viktor Orban, în care Cumpănașu susținea existența unui plan maghiar, sprijinit de Rusia, privind destabilizarea și dezmembrarea României.

"Fără a agita agenții de influență ai unor țări "prietene" în a se lansa din nou în sarje și atacuri fără argumente sau substanțe față de faptele pe care eu le descriu, vă pot spune că întâlnirea Putin – Orban nu a decurs atât de bine pe cât și-ar fi dorit prim-ministrul ungar. Nu din motive ideologice (doamne ferește!), ci datorită lăcomiei. Vladimir și-a extins pretențiile atât în ceea ce privește binecunoscutul contract de 10 miliarde de dolari pentru gaz rusesc, dar și alte pretenții economice de export din partea Rusiei și nimic înapoi pentru exportul maghiar. Lăcomia lui Putin a făcut ca întâlnirea să nu apropie atât de tare și de repede cele 2 țări pe cât și-ar fi dorit Orban. Putin știe cât valorează acum forța Rusiei pentru Ungaria, care s-a autoexclus din mai toate cluburile occidentale și după ce l-a făcut să-și taie punțile de legatură îl joaca pe Orban după bunul plac. În acest moment Ungaria riscă să devină încet noul Belarus, țara care este membră a Uniunii Eurasiatice și "soră” a vecinei Rusia, dar care prin președintele său Lukasenko a avut un curaj fantastic de curând să-l critice public pe Putin mai dur chiar și decât liderii occidentali. În acest timp Orban umilit de Putin după ce nu a obținut nimic notabil economic pentru economia maghiară a sărit ca ars să apere Rusia cu privire la sancțiuni …

Acest lucru nu înseamnă însă că Putin și Orban nu au același scop în ceea ce privește România: slăbirea și ruperea acesteia", scrie Alexandru Cumpănașu.

Președintele AID comentează și numirea lui Sebastian Gorka în funcția de asistent adjunct în cadrul administrației americane, personaj despre care Cumpănașu susține că a fost consilierul lui Viktor Orban și că a cochetat în trecut cu Jobbik.

"Asistentul adjunct din administrația americană este Subsecretarul de Stat din administrația românească. Ei bine vorbim de un cetățean care a fost consilierul lui Viktor Orban, a cochetat cu partidul extremist Jobikk (partid finanțat oficial de Rusia), a încercat formarea unui nou partid în Ungaria, expert în securitate și din poziițiile ocupate până acum un expert în securitate a cărui "doctrină ideologică” nu este nici pe departe una favorabilă României, pentru a ma exprima elegant …

Acest domn pe lângă legătura strânsă cu Steve Banon, principalul "sfătuitor" al lui Trump are drept sarcină principală să elaboreze strategia de securitate a președintelui SUA …

Mă întreb, fără a intra în speculații, oare ce sfaturi furnizează și ce documente "strategice" elaborează Sebastian?! Probabil unele în care preaslăvește Marea Unire și propune consolidarea flancului sudic al NATO prin întărirea relației SUA – ROMANIA?

Vă las pe dumneavoastră să decideți … Eu unul cred că domnul Gorka împreună cu o parte a lobby-ului maghiar de la Washington construit pe așa-zisul "sistem matahari" (pentru cunoscători anii '80, '90) va face tot ce poate (și este normal să susțină politica țării sale chiar dacă este una greșită) să ajute la punerea în aplicare a Marelui Plan care vizează în primă fază DESTABILIZAREA ROMÂNIEI și ulterior DEZMEMBRAREA pe "cale pașnică”. În tot acest context întrebarea care rămâne este: ce face România pentru a contracara acestă ofensivă uluitoare împotriva sa?!

Aaa … era să uit. Despre domnul Gork scrie presa românească și internațională a fost reținut în trecut de poliție pentru că a încercat să se urce cu un pistol la bordul unui avion … și a aparat public ordinul lui Trump împotriva imigrației.", susține Alexandru Cumpănașu.

Urmăriți B1TV.ro și pe