Marian Iancu, patronul Poli Timișoara, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul RAFO: „Este o eroare judiciară”

Marian Iancu, patronul Poli Timișoara, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul RAFO: „Este o eroare judiciară”

Patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a fost condamnat luni la zece ani de detenţie în dosarul Rafo.

De asemenea, Tribunalul București a decis și condamnarea fratelui acestuia, Octavian Iancu, la nouă ani de închisoare, şi a lui Constantin Mărgărit la opt ani.

Decizia tribunalului poate fi constestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe de altă parte, Marian Iancu susține că sentința este o eroare judiciară, care va fi îndreptată de avocații săi la Curtea de Apel.

Este o eroare judiciară, avocaţii o să o îndrepte la Curtea de Apel. Nu are nicio legătură cu niciun dosar Rafo, este un alt dosar, este doar o eroare. Este vorba de nişte societăţi comerciale care nu-mi aparţineau mie. Nu are legătură cu rafinăria. Eu nu sunt în niciun dosar Rafo. Este sigur o eroare. Cunosc dosarul, dar nu sunt societăţile mele, e doar o confuzie. Probabil ei au mai multe nume de Iancu acolo şi au făcut o confuzie. Este o problemă care nu are legătură cu fotbalul şi nu vreau să discut mai mult”, a spus Iancu la sport.ro.

Întrebat dacă este cazul în care a fost în arest preventiv în 2005, Marian Iancu a răspuns: „Sincer, trebuie să verific să văd despre ce e vorba pentru că nu ştiu.”

Marian Iancu, Constantin Mărgărit, Octavian Iancu și alți șase inculpați au fost trimiși în judecată în 2006, pentru evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor anticorupție, Mărgărit Constantin, Octavian Iancu, Basaran Kadri Maznar, Akaroglu Cuneyit, Elenkalan Hazrettin, Alexandru Marian Iancu, Silviu Neacşu, Gheorghiţă Iancu şi Marius Turică au derulat activităţi comerciale ilicite în care ar fi fost implicate grupul de firme VGB – rafinăria Rafo – societatea Tender SA – Carom SA.

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării constituite pentru săvârşirea de infracţiuni, al cărui scop era spălarea banilor proveniţi din comiterea anumitor infracţiuni economice. Grupul alcătuit din cele nouă persoane au uzat în activitatea lui de SC VGB Impex SRL, SC Dinamic Auto SRL, SC Klass Petrol SRL, SC Best Auto SRL, SC BE-COM-BE SRL, SC Star Com Oil SRL şi SC Test Petrol SRL.

Constantin Mărgărit, Octavian Iancu şi Alexandru Marian Iancu au fost arestaţi în 14 februarie 2005, ei fiind eliberaţi în acelaşi an, la 24 iunie, de către Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că cei trei pot fi cercetaţi de procurori în stare de libertate.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`