Marian Turbatu, denunțătorul lui Nicușor Constantinescu: „Nu a vrut să emită anumite acte. A fost obligat și la amenzi civile, dar Fiscul refuză să le colecteze” (VIDEO)

Marian Turbatu, denunțătorul lui Nicușor Constantinescu: „Nu a vrut să emită anumite acte. A fost obligat și la amenzi civile, dar Fiscul refuză să le colecteze” (VIDEO)
Foto: ziuaconstanta.ro

Denunțătorul președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a explicat în exclusivitate pentru postul B1 TV care sunt motivele pentru care l-a reclamat pe acesta procurorilor DNA.

Marian Turbatu, președintele Asociației Eoliene Române, a declarat că problemele pe care le-a avut cu Nicușor Constantinescu au fost unele legale, el cerând niște acte Consiliului Județean, dar instituția nu le-a emis.

„Eu am solicitat niște acte CJ, instituția nu le-a emis, a refuzat anumite lucru, apoi am mers în instanță să cer emiterea acelor acte, care sunt executoare de drept. Instanța l-a obligat pe domnul Constantinescu să le emită în 30 de zile, și nu a făcut acest lucru. Solicitarea de acte legale pe care nu a vrut să le emită. Am mers și pe cale executorie. Și nu a vrut, iar asta constituie infracțiune”, a spus Marian Turbatu.

„Prin aceste hotărâri a fost obligat și la plata unor amenzi civile, care trebuiau colectate de Fisc, dar Fiscul refuză să le colecteze. Până în acest moment, s-au adunat la peste 2 milioane de lei”, a mai spus Marian Turbatu.

Întrebat de ce nu a dorit Nicușor Constantinescu să emită actele respective, Marian Turbatu a menționat că motivul era „promovarea altor societăți”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost arestat preventiv în urma percheziţiilor făcute la locuinţa sa şi la sediile Consiliului Judeţean şi Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, într-un dosar privind fapte de corupţie.

Înainte de a fi reținut el a declarat: „Am fost reţinut în urma unor acuzaţii ale unui escroc – Turbatu Marian, care a înşelat Consiliul Judeţean Constanţa şi mi-a făcut plângere”.

Marian Turbatu explică de ce l-a denunțat pe Nicușor Constantinescu

Urmăriți B1TV.ro și pe