Actorul Marius Manole face apel pentru reangajarea colegilor de la TNB disponibilizaţi din lipsă de fonduri. „Dacă ne aude cineva, la Ministerul Culturii, rog să deblocheze aceste posturi” (VIDEO)

Actorul Marius Manole face apel pentru reangajarea colegilor de la TNB disponibilizaţi din lipsă de fonduri. Dacă ne aude cineva, la Ministerul Culturii, rog să deblocheze aceste posturi (VIDEO)
Foto: Facebook/ Marius Manole

Instituţiile de cultură din România trec prin momente foarte dificile din cauza lipsei de fonduri. Doar la Teatrul Naţional Bucureşti contractele de colaborare a peste40 de tehnicieni (maşinişti, luminişti, oameni de la sunet, video, cabiniere, recuziteri etc) vor înceta cu data de 1 iulie, deoarece nu mai sunt fonduri pentru continuarea acestora.

În faţa acestei situaţii extrem de dificile, actorul Marius Manole a făcut miercuri seară un apel pentru deblocarea posturilor astfel încât aceste persoane să fie angajate.

„50 din colegii noştri au fost daţi afară, li s-a desfăcut contractul de munca chiar înainte de vacanţa de vară. Rugăm pe această cale, dacă ne aude cineva, la Ministerul Culturii şi toţi oamenii implicaţi care pot ajuta aceşti oameni, să deblocheze aceste posturi. Pentru că sunt posturi şi, dacă s-ar debloca, aceşti oameni ar putea fi angajaţi.

Ministerul Culturii, Guvernul Romaniei… altfel să ştiţi că Teatrul Naţional e Blocat. Fără aceşti oameni, nu mai funcţionează nicio sală, multe spectacole nu vor mai avea loc, pentru că vor fi daţi afară oameni care se ocupă de proiecţii, sunet, lumini… fără aceşti oameni teatrul nu poate funcţiona, noi nu putem funcţiona”, a afirmat Marius Manole pe scena, dupa ultima reprezentaţie „Viforul” a stagiunii.

Actorul Marius Manole face apel pentru reangajarea colegilor de la TNB disponibilizaţi din lipsă de fonduri. „Dacă ne aude cineva, la Ministerul Culturii, rog să deblocheze aceste posturi”

De altfel, şi directorul TNB, Ion Caramitru, a solicitat o întrevedere cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi premierul Viorica Dăncilă pentru a putea rezolva situaţia.

„Solicit expres o întâlnire cu doamna premier şi ministrul Finanţelor pentru deblocarea acestei situaţii”, a declarat Ion Caramitru pentru B1.ro. (Detalii AICI)

Ultima oră
20:06 - La ce oră se joacă și cine transmite la TV meciul Simona Halep – Alize Cornet din optimile de finală de la Australian Open 2022
19:45 - Germania îndeamnă la „prudență” în analizarea sancțiunilor pentru Rusia. Olaf Scholz: Trebuie să fim capabili să acționăm în caz de urgență
19:17 - Alexandru Rafila, întrebat dacă are „curaj” să își vaccineze copilul: Știe discuțiile legate de utilitatea vaccinării. E pregătit și chiar mă întreabă când îl vaccinez
19:00 - Alexandru Rafila: Probabil că săptămâna viitoare vom ajunge la 25.000 sau 28.000 de cazuri pe zi / Este aproape imposibil să nu te infectezi cu tulpina Omicron
18:43 - O fată de 13 ani a fost rănită de un recipient cu lichid inflamabil aprins, în județul Argeș. Recipientul ar fi fost aruncat dintr-o mașină
18:26 - SUA, pregătită să contracareze agresiunea rusă în orice scenariu. Antony Blinken: Alegerea este a lui Vladimir Putin. Diplomația, singura modalitate responsabilă pentru soluționarea crizei
18:02 - 11.743 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Doar 1.312 au venit pentru prima doză
17:48 - Incendiu violent în Covasna: 5 case au ars complet și alte 3 au rămas fără acoperiș. Au fost evacuate 19 persoane, printre care și doi copii
17:31 - Violențe la protestul anti-restricții de la Bruxelles. Forțele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene (VIDEO)
17:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Paradoxul nefericirii profunde a omului care are tot ce-i trebuie (VIDEO)