Martorul-cheie în dosarul în care sunt judecați Ponta și Șova a avut parte de o ascensiune spectaculoasă după ce şi-a turnat la DNA foştii parteneri

Martorul-cheie în dosarul în care sunt judecați Ponta și Șova a avut parte de o ascensiune spectaculoasă după ce şi-a turnat la DNA foştii parteneri
Foto: evz.ro

Radu Ştefan Cernov, martor-cheie în dosarul Turceni-Rovinari, cel în care sunt judecați Ponta și Șova, s-a bucurat de o ascensiune spectaculoasă după ce și-a turnat foștii parteneri la DNA, scriu jurnaliștii de la psnews.ro.

Avocatul cu peste o jumătate de milion de euro la saltea a ajuns în fruntea mai multor companii de stat, poziții din care și-a permis să-și facă mai multe mofturi. De exemplu, el s-a numit pe sine însuşi director în cadrul Transelectrica, din calitatea sa de membru în Consiliul de Supraveghere la aceeaşi societate.

Din decembrie 2015, Cernov este director al Direcţiei Juridice şi Contencios din cadrul CNTEE Transelectrica SA. Potrivit societății de stat, acesta a ocupat funcția în urma unui concurs organizat în mod transparent și cu respectarea reglementărilor legale. Același Cernov, însă, din mai 2014, face parte din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, structură care decide, printre altele, și care sunt directorii companiei.

Indemnizaţia sa de la Consiliul de Supraveghere este de 27.000 lei pe an, iar un director Transelectrica câştigă şi 280.000 de lei.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)