Masacrul din Pădurea Letea: Circa 1.900 de cai ar putea fi duși la abator

Foto: gandul.ro

Peste 50 de cai sălbatici au fost adunați într-un țarc din satul tulcean Letea și ar putea fi duși la abator pentru fi “transformați în salam”, conform Gândul.

Autoritățile au motivat această acțiune din prisma faptului că animalele se înmulțesc necontrolat și distrug pădurile și pășunile din localitate.

„Se bat între ei, unii au plăgi multiple, există şi cai şchiopi. Din punctul de vedere al protecţiei animalelor, aceste lucruri reprezintă provocare de suferinţe psihice, fizice, maltratare şi schingiuire, infracţiuni care se pedepsesc cu amendă între 1.000 şi 10.000 de lei şi închisoare între şase luni şi trei ani”, a declarat Kuki Bărbuceanu, project manager al asociației de protecție a animalelor Vier Pfoten, vizazi de plasarea în țarc a cailor.

Acesta a mai menționat că dacă animalele nu vor fie liberate atunci ar putea fi “eliberate în salam”.

Aurel Cârlan, agen agricol în cadrul primăriei C.A. Rosetti, de care aparține satul, susține că animalele nu sunt maltratate. Acesta consideră că ar fi ideal ca din cei 2.000 de cai sălbatici să mai fie lăsați circa 100.

“Sunt foarte frumoşi, dar… Noi nu îi omorâm pe plan local. Am vrut, prin acţiunile astea, să-i dăm la carne”, a spus Cârlan.

Un masacru al cailor sălbatici se pregătește în satul Letea