Masca devine obligatorie și în aer liber. Măsura, valabilă în localitățile cu rate de infectare mai mari de 6 la mie

Masca devine obligatorie și în aer liber. Măsura, valabilă în localitățile cu rate de infectare mai mari de 6 la mie
foto: Pixabay

Ministerul Sănătății a anunțat că purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise din localitățile cu incidențe mai mari de 6 la mia de locuitori, situație în care se află și Bucureștiul și alte orașe mari din țară. Măsura fost adoptată sub forma unui ordin comun semnat miercuri de miniștrii interimari ai Sănătății și Afacerilor Interne, Cseke Attila și Lucian Bode, urmând ca actul normativ să fie publicat în Monitorul Oficial chiar de astăzi.

E oficial: Masca devine obligatorie și în aer liber

Măsura, care a fost confirmată și de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, nu se aplică persoanelor care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Potrivit bilanțului oficial de miercuri, în România au murit în 24 de ore încă 328 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Numărul cazurilor noi de îmbolnăvire este de 14.744, iar în unitățile sanitare de profil sunt internați 14.569 de pacienți cu COVID-19, dintre care 1.513 sunt la ATI.

Potrivit autorităților, „atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”.

Ultima oră
09:40 - Scădere dramatică a a valorii monedei virtuale Bitcoin. Investitorii au pierdut aproape 10.000 de dolari în doar câteva ore
09:26 - Razie a Poliției Rutiere în București: Mai mulți șoferi au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)