CORONAVIRUS | Cetățenii din Galați, obligați să poarte măști pe stradă (VIDEO)

CORONAVIRUS | Cetățenii din Galați, obligați să poarte măști pe stradă (VIDEO)
Foto: pixabay.com

Cetățenii județului Galați vor fi obligați, de luni, să poarte măști, fulare sau esarfe la gura pentru a putea ieși pe stradă, în încercarea de a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus, potrivit Prefecturii județului.

Prefectul județului: ”Măsura a fost luată pentru a preveni răspândirea intracomunitară”

CORONAVIRUS | Cetățenii din Galați, obligați să poarte măști pe stradă (VIDEO)

Gabriel Avramescu, prefectul județului Galați, a declarant, pentru B1 TV, că măsura a fost luată pentru a preveni răspândirea intracomunitară a infecției cu coronavirus.

Măsura a fost luată în urma unei analize făcute cu specialiștii epidemiologi și infecționiști din județul Galați, din cadrul Direcției de Sănătate Publică, de la spitalul de Boli Infecțioase sau de la Facultatea de Medicină.

Gabriel Avramescu a menționat că din analiză a reieșit necesitatea instituirii unei astfel de măsuri în județ, ”mai ales că la noi a fost o situație aparte generală de două autocare cu turiști care au venit din Turcia, în perioada în care Turcia nu era în zona galbenă, și practic dorim ca efectele acestor două autocare să fie limitate sau gestionate cât se poate de bine”.

Prefectul a precizat că nu sunt impuse măștile chirurgicale, ci este vorba de mijloacele de protecție, precum și măștile din bumbac sau din diverse material.

Acesta consideră că măsura ar fi utilă la nivelul întregului mapamond.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, că 3.613 de oameni au fost testați pozitiv. Dintre aceștia 141 s-au stins din viață.

Dintre cei infectați, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, respectiv 967, fapt ce dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

Pentru moment, 119 de pacienți sunt internați la ATI.

Cu toate acestea, 329 de persoane au fost declarate vindecate.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Conform Grupului de Comunicare Strategică, 317 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, respectiv 129 în Spania, 152 în Italia, 15 în Franța, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA.

În acest context, de la începutul pandemiei de Covid-19 și până la acest moment, 26 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, s-au stins din viață.

Nouă Ordonanță Militară, emisă de autorități

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, după ședința cu conducerea MAI, că o nouă Ordonanță militară va fi prezentată sâmbătă.

”Am evaluat situația. Am pregătit elementele pentru noua Ordonanță Militară care va fi prezentată azi. Este în forma finală. (…) Am stabilit măsuri de pregătire a spitalelor care urmează să primească pacienți cu COVID-19”, a afirmat Orban, la finalul discuțiilor de la MAI.

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel mondial

Joi, numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus la nivel mondial a depăsit un milion de cazuri.

În prezent, peste 1.127.000 de persoane au fost infectate de acest virus, care a izbucnit în China, la sfârșitul anului 2019.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 59 de mii , iar peste 234 de mii s-au recuperat.