Medicii trag semnalul de alarmă: „Noua variantă a Omicron va determina un val 5 mai prelungit. România devine un loc periculos din punct de vedere epidemiologic” (VIDEO)

Medicii trag semnalul de alarmă: Noua variantă a Omicron va determina un val 5 mai prelungit. România devine un loc periculos din punct de vedere epidemiologic (VIDEO)
Penurie de oxigen în spitalele din Ucraina. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron care a fost recent detectată și în România este mult mai contagioasă și poate duce la prelungirea valului 5 al pandemiei, avertizează specialiștii. Medicul Radu Crișan Dabija a declarat pentru B1 TV că ceastă variantă crește riscul de infectare pentru că trecerea prin boală nu garantează imunitatea:

Subvarianta Omicron este mai contagioasă

„Aceste variante de coronavirus vor tot ajunge în atenția noastră, vor tot apărea. Într-adevăr această variantă BA.2 se pare că este mai contagiasă ca Omicron.

Din nefericire este vorba de felul în care noi încercăm să ne apărăm de agresiunea virală. Este adevărat că variantele acestea încearcă să se adapteze, să scape de sistemul imunitar deja format prin infecție sau vaccinare. Trecerea prin Omicron nu conferă o imunitate suficientă încât să nu mai iei încă o dată această variantă. Acest lucru are forte multe conotații. Ne confruntăm cu un val al respingerii informațiilor care țin de pandemie. Acest lucru trebuie să ne înspăimânte. Informațiile științifice sunt respinse cu violență. Sunt niște lucruri care pe mine personal mă sperie. România a devenit un loc periculos, atât epidemiologic, cât și al percepției.

Probabil această nouă variantă va determina un val 5 mai prelungit, fie va avea două vârfuri pentru că această nouă variantă își va găsi locul în rândul populației”, a spus medicul.

Un nou record negativ de cazuri noi în România: Peste 40.000 depistate în 24 de ore

România a înregistrat un nou record negativ la bilanțul de marți, când au fost raportate peste 40.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, iar cercetătorul Octavian Jurma s-a arătat de părere că numărul real al infectărilor a fost mai degrabă de circa 200.000.

Până în prezent, dintre cele 1146 cazuri cu varianta Omicron, la 13 a fost detectată sub-varianta BA.2 (1,1%).

Forma emergentă BA.2 a variantei de coronavirus Omicron nu pare să fie mai gravă decât forma originală BA.1, a declarat marți un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății.

Vaccinurile continuă, de asemenea, să ofere o protecție similară împotriva diferitelor forme de Omicron, a declarat dr. Boris Pavlin de la Echipa de răspuns la COVID-19 a OMS, într-un briefing online, scrie Reuters.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe