Medicul Flavia Groșan a dezvăluit schema de tratament cu care spune că a vindecat mii de persoane infectate cu COVID. Reacţia Colegiului Medicilor

Medicul Flavia Groșan a dezvăluit schema de tratament cu care spune că a vindecat mii de persoane infectate cu COVID. Reacţia Colegiului Medicilor
captura Antena 3

Doctorițadin Oradea Flavia Groșan a dezvăluit schema pe care a folosit-o în tratearea pacienților de COVID-19 la cabinetul personal, după ce a susținut în urmă cu câteva zile că a reușit să vindece mii de persoane infectate. Medicul Flavia Groșan a dezvăluit, la Antena 3, că pe baza propriei sale scheme de tratament a vindecat mii și mii de pacienți de coronavirus, chiar și în stare gravă:

Care este schema pe care o folosește medicul Flavia Groșan în tratarea pacienților de COVID-19

“În zece zile pacienții mei sunt ok, mai stau patru zile în izolare după care își reiau activitatea. În reportajul cu care am pornit am spus o mie. Nu o mie. Eu am mii! Pentru că într-o casă sunt trei, patru pacienți COVID, și pe toți patru i-am tratat. Deci sunt mii și mii de pacienți care au mers foarte bine.

Acum, că ar fi ajuns în spital,știu trei cazuri care au ajuns în spital, nu sunt perfectă nici eu. Poate sunt mai mulți, nu știu! În general, feedback-ul este bun de la pacienții mei.

Eu am o schemă în care fiecare medicament știe ce face. Dacă îmi spune că pacientul are febră, ceva nu e în regulă. Dacă îmi spune că tușește, ceva nu e în regulă. Eu controlez povestea. E o poveste, pentru că eu mă adresez lumii. Și va rămâne această poveste scrisă de mine.

Claritromicina singură, nu poate face față. Ea este vedeta, darare nevoie de ajutoare. Regina este Ventolin, regele este Flixotide.

Ei nu au înțeles de ce sunt eu împotriva Codeinei. Eu nu vreau Codeină care să îmi lase secrețiile în plămâni. Eu prefer bronhodilatatorul, Ventolin. Cu fiecare în parte am stat și am explicat cum să ia acel Ventolin”, a precizat medicul din Oradea.

Doctorița a precizat că folosește de 10 ani această schemă pentru tratarea pacienților:

“Eu am inițiat camera de inhalare. Este o sticluță de plastic de care atașezi spray-ul și din care inhalezi din cameră. Știu sigur că îmi ajunge în plămân. Altfel nu!

Eu așa am tratat COVID-ul. Eu sunt pe aceeași schemă de zece ani. Nu de ieri, de azi, de zeceani.Covid-ul este o răceală zdravănă, mai fițoasă așa, un virus un pic mai agresiv, simptomele sunt un pic mai brutale. Trebuie tratat de la primul simptom, intri pe tratament să nu-i dai voie să coboare.

Rolul schemei mele este antiinflamator, să limitez răspândirea COVID-ului, să limitez acțiunea lui inflamatorie.Eu așa am tratat Covid, în stilul ăsta

Schema nu este bătută în cuie, o adaptăm la pacient. Schema mea nu are cortizon, dar când e cazul, îldau”, a declarat pneumologulFlavia Groșan, la Antena 3.

Reacția Colegiului Medicilor din Bihor

Miercuri, Colegiul Medicilor Bihor, din care face parte dr. Flavia Groşan, s-a autosesizat, astfel că aceasta va fi cercetată de Comisia de Etică.

„Doamna doctor a făcut afirmaţii care au adus grave prejudicii corpului medical prin sugestia că medicii specialişti infecţionişti şiATIar face rău pacienţilor, dar şi prin faptul că neagă protocoalele de tratament Covid practicate în spitale. Am invitat-o la Comisia de Etică, să îşi justifice afirmaţiile. Am sunat-o azi şi părea chiar bucuroasă”, a declaratpentruebihoreanul.rodr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor.

Flavia Groşan, fostă directoare a vechiului Spital TBC la mijlocul anilor 2000, ulterior angajată a Spitalului Municipal din Marghita, s-a retras din sistemul sanitar public în urmă cu aproximativ patru ani, iar de atunci deţine un cabinet privat dinOradea.