Medicul Virgil Musta: ”Dacă nu se respectă regulile, restricțiile vor crește ca în toată Europa”

Medicul Virgil Musta: ''Dacă nu se respectă regulile, restricțiile vor crește ca în toată Europa''
foto: Facebook

MediculVirgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoaraa vorbit la Digi 24 despre valul 3 al pandemiei.

„Dacă suntem precauți, pandemia poate fi ținută sub control. Sunt convins că asta se va întâmpla, astfel încât Paștele să fie tradițional și să nu trebuiască să luăm măsuri restrictive. Pentru asta însă, toată lumea trebuie să înțeleagă riscul valului 3, iar regulile să fie respectate.

Foarte probabil că dacă nu se respectă regulile, restricțiile vor crește ca în toată Europa care e aproape închisă din cauza presiunii mari pe sistemul de sănătate care e în majoritatea țărilor europene. Cred că nu esuficient să discutăm în spital, ci trebuie discutat în comunitate cu factorii de decizie.

Spitalul nostru e de nivel 1 și e plin, avem doar câteva locuri în care, imediat ce se eliberează, alți pacienți sunt preluați. Și spitalele suport au presiune. Să fim precauti și să acționăm corespunzătordin timp”, a spus medicul.

Medicul Virgil Musta:Sistemul este aglomerat la maximum

„Sistemul este aglomerat la maximum. Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică a virusului, una mult mai contagioasă. Și așa, deja, sistemul medical românesc, este la limita superioară a aglomerării, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit.
Iar cauza creșterii este una evidentă: lumea nu mai respectă regulile ca înainte, ca acum un an, restricțiile sunt mult mai laxe. Lumea s-a obișnuit deja cu pericolul și uită că acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale și suferință extremă.”, a spus Virgil Musta, pentru wowbiz.ro, citeazăgândul.ro.
Dacă vrem să ne vedem cu rudele, ar trebui să respectăm măsurile de protecțieanti-COVID, mai spune medicul.

Tags: