Mercur, Venus, Marte şi Jupiter se vor alinia în luna mai. Vine sfârşitul lumii?

Mercur, Venus, Marte şi Jupiter se vor alinia în luna mai. Vine sfârşitul lumii?
Foto: phyzznick.com

Planetele Mercur, Venus, Marte şi Jupiter vor lua parte, în luna mai, la ceea ce site-ul Space.com numeşte „summituri celestiale”, ce vor avea loc de-a lungul întregii luni. Cele patru planete vor converge pentru a forma un „trio”, definit ca un cerc de trei planete, cu un diametru minim de 5 grade.

Mercur, Venus şi Jupiter vor converge, pe 11 mai, la 2,05 grade depărtare, pe cerul nopţii. Zece zile mai târziu, Mercur, Venus şi Marte vor forma alt cerc de 2,13 grade. Apoi, la sfârşitul lunii, în trei dimineţi succesive din 29, 30 şi 31 mai, o semilună se va alătura „petrecerii”, trecând peste Jupiter, Marte,Venus şi Mercur.

Acum sute de ani, observatorii cerului ar fi considerat această aliniere a planetelor ca fiind un semn rău. Pe 5 mai 2000, site-urile de internet preziceau dezastre atunci când Soarele, Luna şi alte cinci planete s-au „adunat”.

În prezent, convergenţa cosmică întăreşte ideea că lumea se va sfârşi în 2012.

Din nefericire, oamenii de la nord de Ecuator nu vor putea vedea clar evenimentul, pe când cei din locaţii sudice, precum Cape Town – Africa, Australia, sau Noua Zeelandă, vor avea o privelişte mult mai permisivă pentru a vedea toată luna mai „dansul planetelor”.

Tags: