Mesaj cutremurător al unei eleve dispărută din Râmnicu Vâlcea: “Islamul mi-a dat toată libertatea! Lăudat fie Allah!”

Mesaj cutremurător al unei eleve dispărută din Râmnicu Vâlcea: “Islamul mi-a dat toată libertatea! Lăudat fie Allah!”
Foto: voceavalcii.ro

Miruna Călinoiu a dispărut din Râmnicu Vâlcea vineri, 4 septembrie. Seara, familia a postat pe o reţea de socializare următorul anunţ: „Azi în jur de ora 10 a dispărut MIRUNA. Mergea către Mall din direcția Liceului Economic și a sunat în jur de ora 10 să spună că mai are puțin până la podul de peste Olănești și că a intrat într-o scară de bloc să se adăpostească de ploaia torențială de afară și că acolo mai sunt niște oameni. Din acel moment telefonul ei este închis și nu mai știm nimic de ea.

Părinţii au depus plângere la poliţie, însă tatăl adolescentei crede că fiica lui nu mai este în ţară. Bărbatul a găsit în calculatorul Mirunei un mesaj postat de ea pe Instagram ce i-a întărit convingerea că fata a trecut granița, scrie voceavalcii.ro.

Islam made me a Muslimah! It gave me all Liberty… And raised me in Dignity! ALHAMDULILLAH”! („Islamul m-a făcut musulmancă! Mi-a dat toată libertatea… şi m-a crescut în demnitate! Lăudat fie Allah!”), a scris Miruna pe rețeaua de socializare.

De asemenea, tatăl a descoperit şi câteva conversaţii ale Mirunei cu un tânăr turc, Firat Altinmakas, cunoscut de ea probabil pe Internet.

Părinţii sunt șocaţi și spun că gestul fiicei lor este inexplicabil: „M-au sunat mai multe doamne profesoare din conducerea Liceului Economic, unde Miruna era elevă. Toţi sunt în stare de şoc şi nu le vine să creadă. Era olimpică, şi din clasa a 9-a a participat la majoritatea olimpiadelor: chimie, biologie, fizică etc. La şcoală era implicată în multe proiecte, participând la ele cu toată dăruirea. Nu-mi dau seama cum a început toată chestia aceasta cu Turcia. Însă ştiu că a participat la un proiect în Turcia, cu tineri din mai multe ţări europene, şi de atunci a făcut o pasiune pentru această ţară. Sunt absolut debusolat, mai ales după ce am citit mesajul ei pe Instagram. Ea era un copil credincios, mergea în fiecare duminică la slujbă. Nu ştiu ce să mai cred”, a declarat tatăl.

Conform sursei citate, domnul Călinoiu i-a transmis și un mesaj fiicei sale: „Miruna, vino acasă! Ştii bine că eu şi mama ta nu ţi-am impus niciodată nimic şi nici nu ne-am băgat în viaţa ta. Ne-ai umplut sufletele de bucurie, mai ales cu felul tău iubitor şi înţelegător de a fi. Eşti fiica noastră, indiferent ce ai face. Sunt sigur că putem discuta despre ce s-a întâmplat, iar noi te vom înţelege şi te vom spijini! Dă-ne un semn că eşti bine! Atât îţi cer”.
 

Miruna a dispărut vineri, când pe un cont de Facebook a fost publicat mesajul: „Azi în jur de ora 10 a dispărut MIRUNA. Mergea către Mall din direcția Liceului Economic și a sunat în jur de ora 10 să spună că mai are puțin până la podul de peste Olănești și că a intrat într-o scară de bloc să se adăpostească de ploaia torențială de afară și că acolo mai sunt niște oameni. Din acel moment telefonul ei este închis și nu mai știm nimic de ea”. 

Însă, tatăl fetei este sigur că Miruna a părăsit România. A intrat în calculatorul ei și a văzut toate conversațiile cu un prieten turc, Firat Altinmakas, cunoscut pe Internet. Tânăra a fost și în tabără în Turcia. Mai mult, tatăl a rămas cutremurat când a văzut ce a postat Miruna pe Instagram: „Islam made me a Muslimah! It gave me all Liberty… And raised me in Dignity! ALHAMDULILLAH”! Traducerea lui le-a dat fiori părinţilor Mirunei: „Islamul m-a făcut musulmancă! Mi-a dat toată libertatea… şi m-a crescut în demnitate! Lăudat fie Allah!”. 

Pasionată de Turcia

„M-au sunat mai multe doamne profesoare din conducerea Liceului Economic, unde Miruna era elevă. Toţi sunt în stare de şoc şi nu le vine să creadă. Era olimpică, şi din clasa a 9-a a participat la majoritatea olimpiadelor: chimie, biologie, fizică etc. La şcoală era implicată în multe proiecte, participând la ele cu toată dăruirea. Nu-mi dau seama cum a început toată chestia aceasta cu Turcia. Însă ştiu că a participat la un proiect în Turcia cu tineri din mai multe ţări europene şi de atunci a făcut o pasiune pentru această ţară. Sunt absolut debusolat, mai ales după ce am citit mesajul ei pe Instagram. Ea era un copil credincios, mergea în fiecare duminică la slujbă. Nu ştiu ce să mai cred”, a spus tatăl Mirunei, pentru Vocea Vâlcii

Mesaj disperat

„Miruna, vino acasă! Ştii bine că eu şi mama ta nu ţi-am impus niciodată nimic şi nici nu ne-am băgat în viaţa ta. Ne-ai umplut sufletele de bucurie, mai ales cu felul tău iubitor şi înţelegător de a fi. Eşti fiica noastră, indiferent ce ai face. Sunt sigur că putem discuta despre ce s-a întâmplat, iar noi te vom înţelege şi te vom spijini! Dă-ne un semn că eşti bine! Atât îţi cer”!, este mesajul disperat al tatălui pentru fiica lui.

– See more at: http://www.dcnews.ro/miruna-a-disparut-ce-a-urmat-este-cutremurator-mesaj-disperat_483867.html#sthash.U7ZHOioM.dpuf