Mesaj pe un buletin de vot, în Iași: ”În România specia dominantă nu mai e omul, ci măgarul”

Mesaj pe un buletin de vot, în Iași: ”În România specia dominantă nu mai e omul, ci măgarul”

Pe buletinele de vot anulate de BEJ Iași au fost scrise mai multe mesaje precum  ”Se pare că în România specia dominantă nu mai este omul, ci măgarul”, ”Refuz să fiu complice la înscăunarea unui președinte care mă ia de prost” sau ”Nu am știut ce trântor să aleg“, relatează Mediafax.

Potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Județean (BEJ) Iași, 6.142 de buletine de vot au fost anualte la cele 714 secții amenajate în județ la alegerile prezidențiale. Multe dintre buletinele de vot nu au fost însă anulate din neștiința alegătorilor, ci din cauza mesajelor pe care aceștia au vrut să le transmită.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Iași, Marian Grigoraș, a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii cu mesaje scrise de alegători pe buletinele de vot anulate.

”Pe cine să votezi? Niște hoți, trădători de țară. Ați distrus conștiința oamenilor, pe om l-ați desființat ca ființă, sunteți trădători de țară, neam, ați distrus industria, învățământul. Să nu dea Dumnezeu cel sfânt/Să vrem noi sânge, nu pământ. Dumnezeu să vă judece“, este unul dintre textele scrise pe buletinele de vot anulate.

Alți alegători au scris: ”Se pare că în România specia dominantă nu mai este omul, ci măgarul”, ”Nu am știut ce trântor să aleg“, ”Am scăpat de un drac și dăm de altul. Unde e Vlad Țepeș?“, ”Monarhia salvează România“ sau ”Refuz să fiu complice la înscăunarea unui președinte care să mă ia de prost“.

Pe alte buletine de vot alegătorii au desenat cu pixul chenare și au scris nume ale unor domnitori români, foști șefi de stat, actori sau personaje de desene animate – Vlad Țepeș (acesta fiind cel mai invocat), Regele Mihai, Traian Băsescu, Nicolae Ceaușescu, Chuck Norris, Bob Marley sau Batman – peste care au pus ștampila cu mențiunea ”Votat”.

”Buletinele nu sunt anulate din cauza mesajului. Dacă opțiunea de vot ar fi evidentă, dacă există ștampila doar pe unul dintre candidați nu se anulează. Acele mesaje nu ar conta dacă ștampila există doar pe unul dintre chenare și nu atinge celălalt chenar al buletinului de vot. Important este să se vadă opțiunea de vot a oamenilor. Știam că vor fi astfel de mesaje, în fiecare an se regăsesc, am avut acces la dosare și nu m-am putut stăpâni să nu le citesc. Erau și multe mesaje, dar pe acelea nu le-am fotografiat“, a declarat Marian Grigoraș.

Tags:
Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)