Avertisment pentru România din partea comisarului european pe justiţie, după întâlnirea cu Tudorel Toader

sursă foto: Twitter @ Vera Jourova

Este important ca România să facă pașii necesari pentru a asigura independența justiției și continuarea luptei anticorupție, a transmis comisarul european pe justiție, Vera Jourova, după ce a avut o întrevedere, marţi, cu ministrul Tudorel Toader.

”Discuții constructive cu ministrul justiției Tudorel Toader în ceea ce privește dosarul justiției înainte de preluarea președinției Consiliului UE de către România. Am subliniat importanța ca România să facă pașii necesari pentru a asigura independența justiției și continuarea luptei anticorupție”, a scris Jourova pe Twitter.

În plus, oficialul european s-a mai întâlnit, tot marţi, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis. Vizita demnitarului comunitar la Bucureşti vine în contextul în care Comisia Europeană a publicat recent raportul MCV, în care România este criticată dur cu privire la schimbarea legilor justiţiei şi funcţionarea statului de drept.

Comisarul Vera Jourova a spus că discuţia cu preşedintele Iohannis a fost una inspiratoare. Cei doi s-au aplecat asupra mai multor subiecte, precum preşedinţia rotativă a Consiliului UE pe care urmează să o preia România, statul de drept şi viitoarele alegeri europarlamentare.