Mesajul unui deținut pentru judecătoarea Aspazia Cojocaru: „Vei păți ca Elodia”

Mesajul unui deținut pentru judecătoarea Aspazia Cojocaru: „Vei păți ca Elodia”

Noi detalii în cazul judecătoarei Aspazia Cojocaru, care a fost ameninţată cu moartea de un deţinut. Judecătoarea de la Curtea Constiuţională, implicată în suspendarea preşedintelui, a primit o scrisoare care conţinea mesajul „Vei păţi ca Elodia”, scriu jurnaliştii de la Libertatea.

Deţinutul a trimis acesteia scrisori de ameninţare prin care o avertiza pe judecătoare că o să fie omorâtă dacă nu votează cum trebuie. Într-un mesaj, Aspaziei Cojocaru i se spunea că va păţi ca Elodia.

„Curtea Constituţională îşi exprimă grava îngrijorare în legătură cu faptul că doamna judecător Aspazia Cojocaru a fost ameninţată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcţie a Preşedintelui României, cu privire la votul pe care urmează sa-l dea”, se arată într-un comunicat al Curţii Constituţionale.

Ameninţările au avut loc în noaptea de 5 spre 6 iulie 2012, şi pe 10 iulie. În urma cercetărilor, s-a descoperit că responsabil de scrierea mesajelor este un deţinut încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, condamnat pentru omor deosebit de grav. Pentru fapta sa, procurorii au dispus începerea urmăririi penale a deţinutului, pentru ultraj. În acest caz sunt implicaţi şi doi poliţişti, care sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului