Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori pentru șapte județe și zonele montane

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori pentru șapte județe și zonele montane
Foto: bzi.ro

Meteorologii au emis, marți, o avertizare cod galben de ninsori pentru zona montană a județeleor Buzău și Prahova, precum și pentru județele Covasna, Brașov și Harghita, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Un nou cod galben de ninsori a fost lansat și pentru județele Suceava, Bacău, Neamț și Vrancea. Acesta a intrat în vigoare la ora 13:30 și este valabil până la orele 16:00.

Aici vor fi prezente precipitaţii sub formă de ploaie în zonele joase de relief şi sub formă de lapoviţă şi ninsori în zona Subcarpatică şi de munte; intensificări ale vântului care pe crestele montane pot depăşi 100 km/h, viscolind zăpada.

Pentru zona montană a județelor Buzău și Prahova, avertizarea este valabilă între orele 13:25 și 16:00, iar pentru celelalte trei județe între 12:30 și 16:00.

Potrivit meteorologilor se vor semnala cantităţi de precipitaţii în transformare în lapoviţă şi ninsoare în zonele montane şi submontane; cantităţile de precipitaţii mai pot atinge 10-15 l/mp; intensificări ale vântului care pot atinge 30…40 km/h.

Urmăriți B1TV.ro și pe