Microsoft repetă în Ungaria ce a făcut în România. Gigantul IT, investigat pentru fapte de corupţie

Microsoft repetă în Ungaria ce a făcut în România. Gigantul IT, investigat pentru fapte de corupţie

Compania americană Microsoft pare să repete în Ungaria ceea ce a făcut în România. Gigantul este acum investigat de autoritățile americane privind o potențială dare de mită și fapte de corupție legate de vânzarea de echipamente software în Ungaria, potrivit unor persoane apropiate dosarului.

Autorităţile din SUA cercetează modul în care Microsoft a vândut software – Word și Excel – unor firme de dimensiuni mijlocii din Ungaria, acestea revânzându-le apoi Statului, scrie hotnews.ro, citând The Wall Street Journal.
Potrivit surselor citate de publicaţia americană, faptele de corupţie ar fi avut loc în 2013 și 2014.

Concret, Microsoft a vândut produsele sale de soft acestor intermediari cu reduceri consistente, după care firmele respective revindeau programele guvernului din Ungaria la un preț mult mai mare.
Anchetatorii examinează dacă intermediarii au folosit diferența de bani dintre prețul de achiziție și cel de revânzare pentru a mitui oficiali ai guvernului.

Compania americană a anunţat că a demarat o investigație proprie imediat după ce a aflat de „potențiale greșeli” în cadrul operațiunilor sale din Ungaria din 2014, potrivit unei declarații făcute de către adjunctul Microsoft, David Howard.
„Ne supunem unor practici de etică în afaceri și nu vom compromite aceste standarde”, a precizat Howard.

Producătorul de software a mai anunţat că va coopera cu autorităţile americane şi că a concediat patru angajați aflați în legătură cu problemele din Ungaria, inclusiv pe country-managerul Istvan Papp.

Reprezentanții guvernului din Ungaria nu au făcut până acum precizări cu privire la acest caz.

Urmăriți B1TV.ro și pe