Mihaela Bilic, despre alimentele care trebuie evitate în timpul postului. Ce preparate recomandă celor care vor să slăbească

Mihaela Bilic, despre alimentele care trebuie evitate în timpul postului. Ce preparate recomandă celor care vor să slăbească
Nutriționistul Mihaela Bilic / Foto: Facebook: Mihaela Bilic

Pentru credincioși, această perioadă este marcată de Postul Paștelui. Medicul nutriționist Mihaela Bilic vine în întâmpinarea lor cu mai multe sfaturi care să-i ajute în echilibrarea dietei și finalizarea acestei perioade fără kilograme nedorite în plus.

Mihaela Bilic a vorbit despre greșelile frecvente pe care le fac persoanele care țin post, dar și despre alimentele care trebuie evitate în această perioadă de restricții alimentare.

Greșelile la care trebuie să fie atente persoanele care țin post

Mihaela Bilic a precizat că persoanele care nu își doresc să termine perioada postului cu kilograme în plus trebuie să acorde atenție cantității de mâncare pe care o consumă. De asemenea, medicul a precizat că este extrem de important ca zahărul să fie pe cât posibil evitat.

„Ce greșeli trebuie evitate în post? În primul rând, aveți grijă la cantitate, să ții post înseamnă să-ți fie foame. Mâncarea de post trebuie să fie simplă, cât mai puțin procesată și prelucrată.

Ciorbe și tocane de legume, ghiveci, fasole și cartofi, orez, pâine și mămăligă, astea sunt mâncăruri de post, nu șnițel de soia, brânză și deserturi vegane. Și dacă tot am amintit desertul, e o greșeală să consumăm zahăr în post!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook, potrivit Cancan.

Alimentele recomandate persoanelor care își doresc să slăbească în timpul postului 

Nutriționistul i-a avertizat pe credincioși să fie atenți și la uleiul pe care îl consumă, dar și când îl consumă. Potrivit Mihaelei Bilic, alimentele prăjite au multe calorii și sunt greu de digerat.

„Atenție și la ulei: doar 10 zile din Postul Paștelui avem dezlegare la ulei. Toate alimentele prăjite sunt greu de digerat și au multe calorii, iar uleiul de floarea-soarelui este bogat în acizi grași omega 6 cu efect pro inflamator și are 100 cal/lingură!”, a mai spus nutriționistul.

Mihaela Bilic a abordat și problema cu care multe persoane se confruntă atunci când țin post și anume, senzația frecventă de foame. Nutriționistul a explicat că această nevoie de a mânca mai mult în timpul postului se datorează faptului că organismului îi este greu să se sature fără proteine animale.

„În post lumea se îngrașă pentru că mănâncă pe săturate făinoase pline de grăsime. Ca să slăbim în post, meniul trebuie să fie bazat pe legume, verdețuri și crudități, ciorbă de zarzavat, tocană și ghiveci- toate făcute cu un strop de ulei. Fără produse de patiserie/cofetărie de post, fără zahăr, fără gustări sănătoase cu oleaginoase, fără sucuri de fructe. Mâncat rar și puțin, asta înseamnă post!”, a adăugat nutriționistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`