Mihai Călin, pe B1 TV, despre controversa de la Teatrul Național: Mi se pare lipsit de credibilitate din partea TNB să spună că nu are nicio responsabilitate privind conferința lui Dan Puric (VIDEO)

Mihai Călin, pe B1 TV, despre controversa de la Teatrul Național: Mi se pare lipsit de credibilitate din partea TNB să spună că nu are nicio responsabilitate privind conferința lui Dan Puric (VIDEO)
Foto: Facebook @ Mihai Călin

Actorul Mihai Călin a vorbit despre controversa de la Teatrul Național București, luni, la Știrile B1 TV, și susține că i se pare lipsit de credibilitate din partea conducerii TNB să spună că nu are nicio responsabilitate asupra a ceea ce spun, fac sau distribuie organizatorii conferinței lui Dan Puric.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus Mihai Călin, pe B1 TV, despre controversa de la Teatrul Național București

„În primul rând, vreau să vă spun că eu nu am fost în sală. Această fotografie mi-a trimis-o cineva care a fost în sală. De altminteri, Iulia Popovici, critic de teatru, a scris un articol despre acea conferință, ea fiind acolo în sală, a publicat deja acel articol despre conferința domnului Puric. Au existat diverse critici în spațiul public la adresa închirierii sălii Teatrului Național, sălii Studio, pentru această conferință. Mulți au acuzat zona ideologică în care se află domnul Dan Puric, mai ales în contextul războiului din Ucraina”, a declarat Mihai Călin.

În opinia sa, „adevărul este că nu putem să ne facem că nu vedem niște simboluri, ele există”.

„Dacă domnul Rusu (director general interimar TNB) nu știa despre ce este vorba înainte de conferință, să zicem, acum nu mai poate să spună că nu știe despre ce este vorba, mai ales că a fost de față, la intrarea publicului, înainte de a începe conferința, a văzut acele ziare. Acele ziare nu sunt ceva normal la un spectacol de teatru. A fost la doi metri de oameni aceia, i-a văzut, a văzut ziarele acelea, nu se poate să spună că nu știe despre ce este vorba”, a continuat Mihai Călin.

Întrebat cine a distribuit ziarele respective, actorul a spus: „Organizatorii acelui eveniment, firma respectivă. Mi se pare cam puțintel sau lipsit de credibilitate să spui `domnule, nu e problema noastră, a Teatrului Național, noi am închiriat sala și n-avem nicio responsabilitate asupra a ceea ce spun sau fac, sau distribuie organizatorii`. Nu se poate așa ceva! Ești o instituție de cultură a statului, printre cele mai cunoscute, unul dintre cele mai puternice branduri culturale românești, Teatrul Național din București”.

El susține că a văzut „doar poza primei pagini”.

Întrebat dacă i s-a transmis că ziarele coțineau mesaje antisemite sau defăimau UE, Mihai Călin susține: „Eu așa am înțeles. În orice caz, în celelalte conferințe pentru care este cunoscut Dan Puric cam în zona asta se discută. Eu n-am fost de față și nu pot să vă spun nimic critic despre acea conferință, dar despre prezența acestui ziar cred că dumneavoastră, ca ziariști, puteți să analizați mai mult și să aveți o poziție mai clară”.

Urmăriți B1TV.ro și pe