Mihai Chirica, despre opera de artă care i-a scandalizat pe ieşeni: Nici Picasso n-a fost înţeles la momentul lui

Mihai Chirica, despre opera de artă care i-a scandalizat pe ieşeni: Nici Picasso n-a fost înţeles la momentul lui

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, reacţionează după criticile aduse creaţiei artistice amplasate în centrul Iaşiului.
Bizara „operă de artă”, realizată de artistul german Clemens Behr şi care a costat 16.000 de euro, i-a scandalizat pe ieşeni (Detalii AICI).

Mihai Chirica a precizat, într-o conferinţă de presă, că a călătorit prin străinătate, unde a văzut multe opere artistice aparte, unele provocatoare.
Edilul a răspuns criticilor spunând că nici Picasso nu a fost înţeles la vremea lui, dar astăzi colecţiionarii „se bat cu milioanele de euro” pentru picturile lui.

„Unii au apreciat, alţii au criticat că nu seamănă cu Michelangelo. De acord, nu seamănă cu Michelangello, nici cu Turnul Eiffel, nu seamănă cu nici o lucrare a unui pictor clasic. Poate nici Picasso n-a fost înţeles la momentul lui. Dar mă îngrijorează că n-a creat aceeaşi stare de spirit în mediul online faptul că se fură Pilonul II de pensii. Este un act de hoţie barbară”, a afirmat Mihai Chirica, potrivit news.ro.

„Unele din picturile lui Sabin Bălaşa s-au dus la 25.000, 35.000 sau 45.000 de euro. E mult, e puţin? Din punctul meu de vedere este puţin pentru valoarea lui Sabin Bălaşa. La început, Picasso îşi vindea operele cu o sută de dolari sau de franci, uneori le lăsa aproape gratis, pe o cafea. Acum se bat cu milioanele de euro pe lucrările sale. Nu vreau să mă gândesc ce va fi peste zece ani cu lucrarea lui Clemens Behr”, a adăugat Chirica.

Primarul Iaşiului a precizat că există doar o convenţie încheiată cu artistul german, iar primăria nu a plătit deocamdată niciun leu, deşi costul lucrării urnează să fie suportat din bugetul local.

Ultima oră
23:26 - Sorin Cîmpeanu: Tezele pe semestrul I se vor da în cele două săptămâni din ianuarie 2022
23:10 - Averea Oanei Roman. Cum câștigă sume uriașe
23:05 - Certificatul verde, obligatoriu pentru angajații de la stat. Proiectul a primit vot favorabil în comisiile din Parlament
23:05 - Emma Răducanu, mesaj în română după victoria de la Transylvania Open: Îmi place România foarte mult, mă simt ca acasă. Mai aștept un pic și pe urmă voi mânca sarmale (VIDEO)
23:02 - Surse: Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat după doar o oră. Marcel Ciolacu vrea intrarea social-democraților la guvernare
22:41 - Irina Fodor, dată afară de la Asia Express, ca să revină Gina Pistol? Anunțul pe care l-a făcut iubita lui Smiley
22:39 - Spitalele din Timișoara, fără căldură. Subprefectul de Timiș: Situația este gravisimă. Încălzirea pe curent ar putea duce la tragedii ca la Piatra Neamț, București și Constanța
22:36 - Emma Raducanu va înfrunta o româncă în optimile Transylvania Open, de la Cluj-Napoca. Cele două jucătoare au o pasiune comună (FOTO)
22:24 - Ioana Constantin (PMP): Ce spun Diana Șoșoacă și cei de la AUR, tradus în limba rusă pe Google, e exact propaganda rusă care a afectat foarte mulți oameni. Ei nu s-au vaccinat și au murit de COVID (VIDEO)
22:16 - Virgil Popescu: Am încredere că Romgaz și OMV Petrom vor fi parteneri egali în Neptun Deep / S-au făcut pași importanți pentru ca gazul din Marea Neagră să ajungă în viitorul apropiat în casele românilor