Mihai Gâdea, scrisoare către Parlament în care cere implicarea în dosarul de șantaj al postului Antena 3

Mihai Gâdea, scrisoare către Parlament în care cere implicarea în dosarul de șantaj al postului Antena 3

Şeful Antena 3, Mihai Gâdea, nu mai ştie ce să facă pentru a salva postul de acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie. Gâdea a cerut Parlamentului să ia apărarea trustului Intact faţă de acţiunile magistraţilor. Televiziunea grupului care aparţine familiei Voiculescu este urmărită penal în dosarul de şantaj în care este cercetat directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu.

Directorul Antena 3 i-a trimis o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care a acuzat DNA de „încercările de destabilizare” ale Antena 3, prin „atragerea forţată într-un dosar în care jurnaliştii angajaţi şi conducerea postului nu au nicio implicare”.

În document, Mihai Gâdea încearcă să-i explice preşedintelui Camerei Deputaţilor că Antena 3 este „cel mai credibil şi îndrăgit post de opinie”.

„Antena 3 este principala ţintă vizată de instituţiile de stat care urmăresc reducerea la tăcere a postului de televiziune. Considerăm că este o măsură de îngrădire a libertăţii presei într- o perioadă critică pentru România: la un an de la referendumul naţional şi cu un an înainte de alegerile prezidenţiale din 2014″, se arată în scrisoarea lui Gâdea, potrivit EVZ.

Şeful Antena 3 îi solicită lui Valeriu Zgonea să implice Camera Deputaţilor în acest dosar.

„Vă solicităm respectuos să luaţi atitudine în mod public împotriva acestor acte de denigrare şi să cereţi să fie luate toate măsurile corespunzătoare pentru a proteja libertatea presei în România”, a mai transmis directorul Antena 3.

Cu toate că Mihai Gâdea şi-a exprimat speranţa că va primi „un răspuns prompt”, Biroul Permanent a decis ca scrisoarea să fie transmisă Comisiei juridice. Această comisie este condusă de deputatul PC Bogdan Ciucă.