Militarii români au neutralizat lovitura inertă de aruncător de grenade. Obiectul se afla pe plaja de la Sfântul Gheorghe, în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră

Militarii români au neutralizat lovitura inertă de aruncător de grenade. Obiectul se afla pe plaja de la Sfântul Gheorghe, în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră
Foto: Facebook @ Ministerul Apărării Naționale

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, marți, că infanteriștii marini care au intervenit pe plaja din Sfântul Gheorghe au neutralizat lovitura inertă de aruncător de grenade chiar la fața locului, prin detonare, conform procedurilor standard.

Militarii români au neutralizat lovitura inertă de aruncător de grenade, depistată la Sfântu Gheorghe

„O echipă de militari EOD (specialiști în dezamorsarea dispozitivelor explozive) din cadrul Regimentul 307 Infanterie Marină «Heracleea» din Babadag a executat marți, 5 aprilie, o misiune în localitatea Sfântu Gheorghe, din județul Tulcea, pentru neutralizarea unei lovituri inerte de aruncător de grenade. Prezența obiectului, aflat pe plajă, în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră, a fost semnalată de o persoană civilă printr-un apel la numărul unic pentru urgențe 112”, se arată în comunicatul transmis marți de MApN.

MApN a precizat că infanteriștii marini EOD s-au deplasat de urgență la fața locului cu două ambarcațiuni rapide.

„După inspectarea vizuală, obiectul semnalat s-a dovedit a fi o lovitură inertă tip PG-7, cu o vechime de peste 20 de ani, pentru trageri de instrucție cu aruncătorul de grenade portativ AG-7, fără încărcătura explozivă cumulativă și fără focos activ. Infanteriștii marini care au intervenit pe plaja din Sfântu Gheorghe au neutralizat lovitura la fața locului, prin detonare, conform procedurilor standard”, a mai menționat MApN.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră