Statul împrumută 177 de milioane de euro pentru construirea a două penitenciare şi a unor facilităţi destinate personalului ANP

Statul împrumută 177 de milioane de euro pentru construirea a două penitenciare şi a unor facilităţi destinate personalului ANP

Statul român a contractat un împrumut de 177 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construirea a două penitenciare, cu 1.900 delocuri pentru deţinuţi. De asemenea, vor mai fi create o facilitate de pregătire a personalului din penitenciare şi un centru pentru recuperarea capacităţii de muncă a ofiţerilor, arată un proiect de lege al Ministerului de Finanţe, citat de Agerpres.

Proiectul include următoarele patru sub-proiecte: construirea unui penitenciar având 1.000 de locuri de detenţie, în localitatea Berceni, judeţul Prahova, construirea unui penitenciar având 900 locuri de detenţie în localitatea Unguriu, judeţul Buzău, construirea unei facilităţi de pregătire a personalului din penitenciare în localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov, şi construirea unui centru pentru recuperarea capacităţii de muncă a ofiţerilor din penitenciare în localitatea Rodbav, judeţul Braşov.

„Proiectul are un impact direct asupra îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale deţinuţilor prin reducerea supra-aglomerării şi asigurarea respectării celor mai bune practice internaţionale cu privire la infrastructură şi regim”, se menţionează în document.

Costul total net este de 221,5 milioane de euro. Proiectul este estimat a se implementa pe o perioadă de circa 6 ani, iar data limită de tragere a sumelor împrumutului este 31 mai 2025.

Urmăriți B1TV.ro și pe