Ministerul Energiei: Analiza celor 2.536 de dosare depuse pentru finanțare în Electric-Up, finalizată în următoarele săptămâni

Ministerul Energiei: Analiza celor 2.536 de dosare depuse pentru finanțare în Electric-Up, finalizată în următoarele săptămâni
foto: Ministerul Energiei @ Facebook

Ministerul Energiei a precizat, luni, că analiza celor 2.536 de dosare depuse pentru finanțare în Programul Electric-Up va fi finalizată în următoarele săptămâni.

Ministerul Energiei, precizări despre Electric-Up și despre analizarea dosarelor depuse pentru finanțare

„Evaluarea dosarelor depuse pentru finanțare în Programul Electric-Up a început pe data de 09.04.2021, odată cu configurarea accesului în Platforma informatică dedicată programului.Până în acest momentau fost analizate 2033 de dosareșitransmise către aplicanți 498 de solicităripentru clarificare și completare. Vom publica în fiecare zi de luni, un status actualizat al Programului.Concret, urmează să finalizăm, în următoarele săptămâni, analiza tuturor celor 2536 de dosare și să comunicăm solicitările de clarificare către toți participanții care nu au avut dosarele complete/conforme. După parcurgerea acestei etape vor fi solicitate proiectele tehnice, aplicanților evaluați ca fiind eligibili, conform Ghidului de finanțare”, se arată în comunicatul transmis luni de Ministerul Energiei.

Potrivit instituției guvernamentale, perioada de înscriere în cadrul primei sesiuni a Programului Electric-Up s-a încheiat pe 3 februarie șiurmează etapa de analiză și evaluare, etapă în care vor fi solicitate clarificări și completări aplicanților privind documentele depuse în etapa de înscriere.

Programul Electric-Eup se referă la acordarea unui ajutor de minimis pentru IMM-urile și pentru beneficiarii operatorilor economici din sectorul HoReCa, în sumă maximă de 100.000 de euro per beneficiar, reprezentând un suport financiar de până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, iar finanțarea este destinatăinstalării sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp şi 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul energetic naţional şi a staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Ultima oră
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)