Ministerul Sănătății infirmă diagnosticul de paralizie facială după vaccinarea împotriva COVID-19, în cazul doctoriței din Vâlcea

Ministerul Sănătății infirmă diagnosticul de paralizie facială după vaccinarea împotriva COVID-19, în cazul doctoriței din Vâlcea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Sănătății a infimat diagnosticat de paralizie facială în cazul doctoriței din Vâlcea despre care joi se anunțase că suferise o reacție adversă rară după vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech.

Investigațiile medicaleulterioare auinfirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă. Potrivit comunicatului, tânăra și-a revenit și este în stare bună.

„Potrivit primului buletin de raportare a reacțiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij și subfebrilitate. Toate investigațiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cât și la Spitalul Universitar de Urgență din București au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă. În prezent, pacienta se află în stare clinică bună„, a transmis Ministerul Sănătății, citeazăhotnews.ro.

Paralizie facială temporară, suferită de un medic după administarea rapelului

Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a informat, joi, Ministerul Sănătății cu privire la apariția acestei reacții adverse rare în cazul femeii din Vâlcea, care este medic și are 32 de ani.

Aceasta a primit, joi, doza de rapel a din vaccinulBioNTechPfizer.Potrivit sursei citate, în prezent, aceasta ”se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice”.

Trei reacții severe, raportate în ultimele zile după administrarea rapelului

Precizările CNCAV vin în contextul în care, în ultimele două zile au fost înregistrate mai multe reacții severe după administrarea dozei de rapel a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech.

O tânără de 32 de ani, medic în Vâlcea, a suferit, joi, o paralizie temporară facială după ce a primit a doua doză de vaccin.

Și un medic rezident din Cluj a susținut că a suferit o semipareză la câteva ore după rapel.

Iar o femeie din Timiș a avut o reacție alergică despre care, inițial, s-a spus că a fost de tipul unui șoc anafilactic. Ulterior, reprezentanții CNCAV au precizat că a fost vorba despre ”o simptomatologie postvaccinală, de tip reacție alergică fără criterii de șoc anafilactic”, persoana în cauză având în istoricul medical multiple episoade alergice.

Toate cele trei persoane se simt bine, în prezent.

Urmăriți B1TV.ro și pe