Ministerul Sănătății s-a încurcat în decesele după incendiul de la Matei Balș. Cine era, de fapt, a șasea victimă

Ministerul Sănătății s-a încurcat în decesele după incendiul de la Matei Balș. Cine era, de fapt, a șasea victimă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă că o altăpersoană a decedat în urma incendiuluide la Institutul Matei Balș din București. Astfel, numărul persoanelor care au murit în urma incendiului a ajuns la șase. Inițial, Ministerul Sănătății a informat că este vorba de decesul unei femei de 58 de ani după incendiul de la „Matei Balș”, apoi a rectificat informția: „este vorba despre un bărbat de 70 de ani”.

UPDATE 13:45: Ministerul Sănătății anunță că de fapt este vorba de decesul unui bărbat de 70 de ani.Inițial s-a spus că „este vorba despre o femeie în vârstă de 58 ani internată în Spitalul Universitar de Urgență București care se afla în stare gravă”.

„Rectificăm informația. Este vorba despre un bărbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat. Femeia de 58 de ani se află în stare gravă. Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților”.

ŞTIREA INIŢIALĂ:Ministerul Sănătăţii a precizatcă o pacientă cu COVID-19 transferată de la Institutul Matei Balş în urma incendiului a decedat sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Aceștia au anunțat că femeia era intubată,cu inhalare de fum şi cu arsură de 2% din suprafaţa corporală.

”Ministerul Sănătăţii a fost anunţat astăzi despre un nou deces înregistrat în randul pacienţilor care au fost transferaţi de la Institutul Naţional de Boli Infectioase „Matei Balş” după incendiul produs. Este vorba despre o femeie în vârstă de 58 ani internată în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti care se afla în stare gravă”, transmite MS.

Ulterior, Ministerul Sănătății a revenit cu o rectificarea informației: „este vorba despre un bărbat de 70 de ani”.

”Este vorba despre un bărbat dependent de CPAP, fără leziuni datorate incendiului, intubat.”

Șase pacienți au murit într-un incendiu izbucnit la spitalul ”Matei Balș” din București

Unincendiu a izbucnit, vineri dimineață, la o clădire a Spitalului ”Matei Balș” din Capitală, în care erau tratați pacienți cu coronavirus. Șasepacienți au decedat. Zeci de bolnavi au fost transferați la alte unități medicale din București.

Procuroriiau deschis un dosar penalin rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Fiica unei paciente internate cu COVID-19 la spitalul ”Matei Balș”, a susținut, pentru B1 TV, că în saloanenu erau condiții potrivitepentru pacienți și că, săptămâna trecută, cu acordul medicilor, i-a adus mamei sale o aerotermă, căci era foarte frig. În schimb, Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan,a declaratcă în ultima săptămână nu au fost probleme cu căldura.

Audierile cadrelor medicale au început deja.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS)a transmiscă vineri dimineață s-au întregistrat10 apeluri la 112, careanunţau incendiul de la Institutul ”Matei Balş”. Primul telefon a fost dat la ora05:04, iar apeluri au curs mai mult deo oră.