Ministrul Apărării: Ziua Naţională a României ar putea să se desfășoare în condiţii speciale generate de pandemia de coronavirus

Ministrul Apărării: Ziua Naţională a României ar putea să se desfășoare în condiţii speciale generate de pandemia de coronavirus
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, la Craiova, că Ziua Armatei României, care se sărbătoreşte pe 25 octombrie, va fi marcată prin activităţi foarte restrânse impuse de condiţiile de pandemie. Același scenariu ar urma să fie aplicat pentru Ziua Naţională, pe 1 Decembrie.

Și aceasta ar putea fi celebratp tot în condiţii speciale impuse de pandemia de coronavirus, potrivit inistrului Ciucă, transmite Agerpres.

„Am analizat toate elementele care sunt impuse de perioada prin care trecem, respectiv pandemia. Pe 25 octombrie vom sărbători Ziua Armatei şi la nivelul ministerului am luat decizia să marcăm acest eveniment prin activităţi foarte restrânsă, plătind tributul nostru de recunoştinţă pentru tot ceea ce a însemnat ziua de 25 octombrie şi eroismul militarilor români în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Probabil că până la 1 Decembrie lucrurile nu se vor îmbunătăţi substanţial şi avem în calcul o variantă, astfel încât să avem un scenariu de celebrare a Zilei Naţionale de asemenea în condiţii impuse de pandemie”, a declarat Nicolae Ciucă.

Bilanțul pandemiei de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategicăa anunțat, miercuri, că au fost depistate4.848de cazuri noi deCOVID-19la nivel național la un număr de 37.025 teste efectuate în 24 de ore, stabilindu-se astfel un nou record negativ.

Numărul îmbolnăvirilor confirmate de pe teritoriul României de la izbucnirea crizei sanitare a urcat la191.102. Numărul total de decese legate de această boală infecțioasă a urcat la6.065, dintre care 69 în ultimele 24 de ore cuprinse în raportare, iar autoritățile au mai precizatcă până la acest moment 137.835 de pacienți au fost declarați vindecați. În secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internate766 de persoane infectate cu noul coronavirus.