Ministrul Educației, în debutul ședinței de Guvern: Sunt 11 județe în care nu există nicio unitate de învățământ în scenariul roșu (VIDEO)

Ministrul Educației, în debutul ședinței de Guvern: Sunt 11 județe în care nu există nicio unitate de învățământ în scenariul roșu (VIDEO)
Foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni, în debutul ședinței de Guvern, că în acest moment, există 11 județe din România unde nicio școală nu a început sub scenariul roșu, adică scenariul în care toți copiii fac cursuri online.

În 11 județe din țară nicio școală nu s-a deschis sub scenariul roșu

„Sunt 11 județe în care nu există nicio unitate de învățământ în scenariul roșu: Harghita, Caraș, Hunedoara, Ialomița, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Covasna și Vaslui”, a declarat Monica Anisie.

În acest context, premierul Ludovic Orban a solicitat ca întreaga desfășurare a procesului educațional să fie monitorizată cu atenție astfel încât autoritățile să intervină rapid acolo unde apar probleme. În acest sens, prim-ministrul a cerut să fie făcute stocuri tampon de măști, tablete, de camere web.

”Vreau să le transmiteți cadrelor didactice, inspectoratelor școlare, încrederea și aprecierea mea. Solicitarea și rugămintea mea către ei este să facă față la toate provocările, singur nu va funcționa totul ceas din prima, vor apărea mici disfuncționalități, imperfecțiuni. Trebuie să monitorizați cu mare atenție și să interveniți prompt la fiecare situație în care trebuie corectată o disfuncționalitate. Din ce am văzut, în cea mai mare parte a școlilor sunt lucruri bune care s-au întâmplat. Asta depinde și de administrația locală, de corpul profesoral, de directorul școlii. (…) De asemenea, trebuie verificat în ce măsura colaborarea cu autoritățile locale funcționează, în ce măsură primarii s-au implicat”, a declarat Orban.

Ludovic Orban: Cred că încetul cu încetul, lucrurile tind să revină la o atmosferă mai normală

Totodată, șeful Guvernului s-a declarat convins că, treptat, lucrurile vor intra într-o oarecare normalitate

”Eu cred că putem să facem față la orice situație care apare. Important este să accentuăm acest mesaj: copiii au nevoie de școală. Întreruperea procesului de educație afectează întreg procesul de educație, adică dacă acumulezi restanței sau ai lacune, o lună-două, îți poate afecta înțelegerea în anii următori de școală și aici va trebui să comunicăm foarte limpede acest mesaj. Este extrem de important pentru copii să urmeze procesul școlar indiferent cum se face, în clasă sau online.

De altfel, cred că încetul cu încetul, lucrurile tind să revină la o atmosferă mai normală și nu mai există atmosfera aia de tensiune care s-a generat.Totuși, începerea școlii e o bucurie și pentru copii, și pentru profesori, poate și pentru părinți. Cred că încetul cu încetul trebuie să asigurăm o normalitate, să arătăm că lucrurile pot fi rezolvate în funcție de orice situație care apare”, a mai spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Anul școlar 2020-2021 a început în condiții atipice, pe fondul pandemiei de coronavirus

Aproape trei milioane de copii au început, luni, noul an şcolar, în condiții speciale, în plină pandemie de COVID-19. Cu câteva ore înainte de debutul anului şcolar, Ministrul Educaţiei a anunţat care estesituaţia unităţilor de învăţământdin România. Peste 260 de școli vor începe cursurile în scenariul roșu, iar aproape 5.000, în scenariu galben.Monica Anisiea mai anunţat că peste 100 de cadre didactice sunt spitalizate din cauza COVID-19, iar aproape 300 de află în carantină.

”Vreau să vă anunț că la momentul acesta, în conformitate cu deciziile luate de către comitetele județene pentru situații de urgență sau Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, avem următoarea situație: 12.423 de unități de învățământ care funcționează în scenariul verde, 4.915 unități în scenariul galben și 263 de unități în scenariul roșu”, a anunțat, duminică,Monica Anisie.

”În conformitate cu ceea ce a transmis fiecare inspectorat școlar, vă pot spune că există 106 cadre didactice spitalizate, 293 de cadre didactice aflate în carantină, care doresc să își desfășoare activitatea în sistem online, și 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical”, a mai spus Monica Anisie.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“