Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
Vaccinare anti-COVID / Foto: Hepta.ro

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat vineri seara, pentru B1 TV, în emisiunea Actualitatea cu Tudor Mușat că se va încerca accelerarea campaniei de vaccinare prin adoptarea unor măsuri restrictive, precum limitarea accesului persoanelor nevaccinate în spații publice închise. Pe de altă parte, medicii de familie vor fi stimulați mai mult să se implice în campania de vaccinare prin creșterea tarifului pentru cei care vaccinează la domciliu:

“Aceste ipoteze de lucru pe care le-am coordonat ca punct de plecare și cu coordonatorul CNCAV, sunt o combinație între măsuri de stimulare a dorinței de vaccinare și măsuri restrictive, așa cum am discutat despre aceste spații închise. În paralel, avem deja începută o campanie prin care țintim să implicăm mai mult medicii de familie.

Atât a-i face mai abili în comunicarea directă cu pacienții, cât și a le facilita inclusiv vaccinarea la domiciliul pacientului și urmează săptămâna următoare să promovăm o OUG prin care stabilim și un tarif mai mare pentru vaccinarea la domiciliu.

De asemenea, definim acest serviciu de vaccinare în ambulatoriile spitalelor, astfel putem să fim mai aproape și să facem vaccinarea mai facilă pentru acele persoane care se află la risc mai mare, anume pacienții cronici, care se prezintă în mod obișnuit în ambulatoriu.

Scopul nostru este să formulăm și să elaborăm acest plan, așa încât să îl putem aplica foarte coerent și foarte rapid atunci când cifrele de incidență arată că creșterea este una semnificativă”, a precizat ministrul Sănătății.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe