Ministrul Sorin Cîmpeanu: „Este nevoie de educație sexuală pentru copii, dar și de educație parentală” (VIDEO)

Ministrul Sorin Cîmpeanu: „Este nevoie de educație sexuală pentru copii, dar și de educație parentală (VIDEO)
Foto: Sorin Cîmpeanu / Facebook

Ministrul Sorin Cîmpeanu susține introducerea educației sexuale în programa școlară. Reacția oficialului Guvernului a venit în contextul unui scandal major în societatea românească, legat de această măsură.

„Sepoate realiza cu înțelepciune și cunoscând realitățile. Oînvățătoare din Sibiu mi-a spus cum se întâmplălucrurile în acel mediu. Mai toți elevii pe care-i are, dorm în aceeași camerăcu toți frații și părinții, unde se întâmplătoate lucrurile. Acolo avem acele mame extrem de tinere. Eo lipsăde educație sexualăîn rândul părinților și copiilor (…) Enevoie de educație sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru B1 TV, în cadrul emisiunii „Actualitatea Românească”, moderată de către Tudor Mușat.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, sceptic cu privire la eficiența opționalului de educațiesanitară

De asemenea, ministrul PNL a amintit că în scoli există deja o disciplină care abordează anumite subiecte care „interferează” cu educația sexuală, prezentate în cadrul opționalului de educație sanitară. Potrivit ministrului, interesul pentru această materie este destul de scăzut.

„Programa pentru educație sanitarăare toate lucrurile necesare. Când am ajuns la clasa a 11-a, am zis ‘wow, are totul!’. Dar este doar disciplină opțională, care nu sunt sigur căse face în toate școlile, de către profesori care săaibăabilitatea de a explica (…) Este nevoie și de educație parentală”, a mai transmis Cîmpeanu pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”