Mirabela Dumitrache (CJ Ilfov): Digitalizarea începe să prindă contur treptat în Ilfov / Vincențiu Voicu: 80-90% din proiectele noastre sunt din fonduri europene și PNRR (VIDEO)

Mirabela Dumitrache (CJ Ilfov): Digitalizarea începe să prindă contur treptat în Ilfov / Vincențiu Voicu: 80-90% din proiectele noastre sunt din fonduri europene și PNRR (VIDEO)

Mirabela Dumitrache, purtătoare de cuvânt a Consiliului Județean Ilfov, și Vincențiu Voicu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov, au vorbit în cadrul Podcastului B1, moderat de Laura Chiriac, despre proiectele de digitalizare a instituției și a structurilor din subordine.

Digitalizare la CJ Ilfov

„Digitalizarea începe să prindă contur treptat în Ilfov și în instituțiile din subordinea Consiliului Județean Ilfov. E adevărat că acest proces este unul incipient, suntem încă la începutul digitalizării, ne obișnuim cu ea, începem să punem la punct toate procesele. Ultimele date pe care colegii noștri ni le-au dat arătau că la Protecția Copilului a început deja să meargă acest sistem”, a declarat Mirabela Dumitrache.

Vincențiu Voicu a explicat apoi: „Avem digitalizarea la nivelul Consiliului Județean, unde avem un proiect de vreo 2,6 milioane de lei implementat astfel încât să venim în sprijinul cetățeanului, să poată să-și elibereze un certificat de urbanism, tot ce are nevoie să nu mai interacționeze la ghișeu, ci să-l obțină online, iar la Protecția Copilului, la fel, tot ce înseamnă operațiuni, îndemnizație de însoțitor, gradul de handicap să poată să le acceseze online. Suntem la început, în fază de implementare și începem să ne obișnuim treptat pentru că și pentru noi, personalul, și pentru cetățeni e un lucru nou, dar eu cred că la final va ieși bine și toată lumea va fi mulțumită”.

Voicu a mai susținut că alte 10 milioane de lei sunt alocate pentru digitalizare la operatorul Apă – Canal Ilfov, inclusiv interfața cu cetățeanul și citirea apometrelor.

Acesta a precizat apoi că 80-90% din proiectele CJ Ilfov sunt din fonduri europene sau proiecte de altă natură precum PNRR, deoarece „bugetul efectiv al CJ e destul de micuț pe parte de investiții”.

Urmăriți B1TV.ro și pe