Mircea Negulescu a dat explicații la DNA. Surse: Fostul procuror ar fi fost audiat în în dosarul de șantaj care îl vizează pe Vlad Cosma (VIDEO)

Mircea Negulescu a dat explicații la DNA. Surse: Fostul procuror ar fi fost audiat în în dosarul de șantaj care îl vizează pe Vlad Cosma (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Mircea Negulescu, fostul magistrat cunoscut drept procurorul Portocală, a fost audiat marți de foştii colegi de la DNA. Audierea vine la doar o zi după ce unul dintre dosarele instrumentate de el a fost desființat de judecatori.

Potrivit unor surse, Negulescu fost audiat ca martor în dosarul de șantaj care îl vizează pe fostul deputat Vlad Cosma. La ieșirea de la DNA, Negulescu nu a vrut să dea declarații în fața jurnaliștilor.

Fost procuror la DNA Ploieşti, Negulescu a fost suspendat in ianuarie din magistratură printr-o decizie a CSM. Acesta a contestat în instanţă suspendarea.

Numele lui Mircea Negulescu apare tot mai des în scandalurile din jurul DNA.

La sfârșitul lunii ianuarie, deputatul Andreea Cosma a depus o plângere penală împotriva procurorului „Portocală” la Parchetul General, solicitând şi despăgubiri materiale. Și fostul deputat Vlad Cosma a depus o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

Pe 22 februarie, fostul procuror DNA Ploieşti, Mircea Negulescu, a fost audiat la Parchetul General în calitate de martor în cazul unei plângeri depuse în urmă cu mai mult timp pe numele său.
La începutul anului trecut, Negulescu și-a dat demisia din cadrul DNA Ploiești și a revenit la Parchetul Câmpina. Ulterior, pe numele acestuia s-au deschis mai multe dosare de cercetare disciplinară, aşa că Negulescu a fost suspendat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.