Primarul Mircia Gutău, după decizia favorabilă a ÎCCJ: Durerea a fost pentru soția mea, care a fost de 108 ori la mine în închisoare. 3 luni și 17 zile a făcut și ea închisoare (VIDEO)

Primarul Mircia Gutău, după decizia favorabilă a ÎCCJ: Durerea a fost pentru soția mea, care a fost de 108 ori la mine în închisoare. 3 luni și 17 zile a făcut și ea închisoare (VIDEO)
Foto: Timpul de Valcea

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis anularea sentinţei de 3 ani de închisoare şi reluarea dosarului în cazul primarului de Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău. Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, acesta a declarat că nu vrea bani drept daune, ci doar să i se facă dreptate, să-i fie recunoscută nevinovăția, iar judecătorii care l-au condamnat să admită că au greșit.

”Nu există nicio înregistrare între mine și denunțător. Viceprimarul a fost prins în flagrant, nu eu. Nu a existat nicio declarație împotriva mea. Când a fost făcut flagrantul, a fost trimis denunțătorul în birou la mine și, de la o distanță de 6 metri, când a spus ”șefu, am ceva pentru dumneavoastră”, eu am ridicat mâna în sus și am spus ”nu!”. Asta e singura dovadă pentru care am fost condamnat, că procurorul mi-a spus că am fost condamnat pentru că am făcut din mâna un semn că ”da”. După 12 ani, am câștigat la CEDO și am cerut revizuirea în acest dosar. S-a anulat decizia de condamnare. Eu acum am două soluții de achitare și mă judec la Curtea Supremă”, a declarat Gutău, pentru B1 TV.

El a spus că a luptat ca să ”nu mă simt jignit de orice terchea-berchea”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Sunt un om demn și vreau să merg până la capăt să-mi dovedesc nevinovăția. Nu sunt un om pătimaș, eu nici la CEDO n-am cerut niciun leu. Vreau doar să arăt că am făcut închisoare nevinovat, iar judecătorii să recunoască că au greșit. Nu vreau bani, nu vreau nimic”, a mai spus edilul.

Mircia Gutău a mai afirmat că l-a durut cel mai mult suferința prin care a trecut soția sa: ”cea mai mare suferință a mea nu a fost aceea că am stat în închisoare. Durerea a fost pentru soția mea, care a fost de 108 ori la mine în închisoare. 3 luni și 17 zile a făcut și ea închisoare. Umilința e și pentru cei care vin în vizită și care sunt ținuți afară și 12 ore, ca animalele. În astfel de momente, dacă nu ai familie, ești nimeni. Eu am supraviețuit și sunt singurul din Europa care am reușit să redevin primarul Râmnicului de la un partid foarte mic, Partidul Ecologist”.