MIT ȘI ADEVĂR ÎN AFACEREA ONLINE “AMAZON”

MIT ȘI ADEVĂR ÎN AFACEREA ONLINE “AMAZON”

Încă de la început trebuie să spunem că avantajele afacerii Amazon (revânzarea pe piețele în care funcționează Amazon – SUA, UK, Germania, Italia, Franța și altele – a produselor cumpărate din China și zona asiatică în general) sunt multiple, față de eventualele dezavantaje.

Dar să le luăm pe rând.

Iată doar câteva dintre avantajele afacerii:

  • Riscuri foarte mici, dacă respecți criteriile care încadrează produsul vândut pe Amazon în “grila” de profitabilitate;
  • Profitul minim net garantat este de 20% și poate fi stabilit înainte de a cumpăra marfa din China; în caz contrar vinzi alt produs, care îți oferă aceasta marjă de profit;
  • Piața de desfacere există deja, este formată din clienții Amazon, deci nu trebuie să faci studii de marketing;
  • Posibilitatea să vinzi produsul sub brandul tău îți permite să stabilești singur condițiile, prețul, strategia care să îți aducă din ce în ce mai mulți clienți.

Dezavantajele sunt următoarele:

  • Trebuie să aloci cam 2 ore pe zi pentru afacere, timp de 4 – 6 luni; ulterior produsele se vând “natural” și timpul de lucru scade la 0.5 – 1 oră pe zi;
  • Nu poți vinde produse slabe calitativ.

Dezavantajele reprezintă însă niște reguli elementare de comerț. Ce afacere 100% legală cunoști care să nu necesite muncă și corectitudine?

L-am întrebat pe unul dintre membrii AMZ Academy ce predau cursuri Amazon care este adevărul din spatele milionarilor români, îmbogățiți din vânzarea de produse.

“Din păcate, unii care au reușit în afacerea Amazon începând să vândă în urmă cu câțiva ani au indus impresia că oricine poate deveni milionar în dolari. Pozele cu ei înșiși din diferite colțuri ale lumii i-au entuziasmat peste măsură pe cei care au început această afacere, iar ulterior au constatat că doar câțiva obțin profituri de sute de mii de dolari pe an, ceilalți având profituri de „doar” 2.000 – 10.000 de dolari pe lună.

Noi, membrii AMZ Academy, suntem adepții corectitudinii și sincerității față de cei care vor să înceapă această afacere, în sensul de a avea așteptări realiste. Da, este adevărat că banii pe care îi poți câștiga îți vor permite să renunți la actualul job, este foarte mișto că poți deveni propriul stăpân sau angajat, că poți lucra de oriunde din lume,folosești doar un laptop și că nu ai nevoie de angajați, spații comerciale, autovehicule de transport marfă și altele care necesită bani și nervi consumați , dar numai „premianți” vor obține câștiguri la care încă nu visează, în timp ce „visătorii” pot fi dezamăgiți de faptul că reușita nu vine decât dacă muncești pentru ea. Dar este normal ca profitul să fie direct proporțional cu munca prestată, pentru că această afacere nu este nici de tip MLM, nici pariu sau loterie, ci o activitate comercială care necesită învățarea teoriei, aplicarea corectă a acesteia în practică și, nu în ultimul rând, o investiție de circa 4.500 euro”.

Am studiat statistici oficiale despre vânzătorii pe Amazon, care evidențiază faptul că 25% au profituri între 50% și 200%, iar 50 % înregistrează profituri de peste 20%, în timp ce restul de 25% sunt … perdanți.

Răspunsul interlocutorului meu despre cei din urmă a fost următorul:

“Probabil vor să iasă cu orice preț din tiparele afacerii. Dacă respecți grilele de căutare a produsului pe care să îl vinzi pe Amazon, nu ai cum să nu câștigi măcar 20% net. Dacă încă de la căutarea produsul constați că nu obții minim 20% profit net, cauți altul și îl vinzi pe acesta! Este foarte simplu! Nu ai de ce să nu respecți regulile afacerii, care – deși sunt simple – sunt sigure, minimizandu-ți riscurile, până aproape de zero, daca faci un curs Amazon”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`