Mită de mii de euro la vamă: Mai mulți polițiști de frontieră au fost reținuți într-un dosar de contrabandă (VIDEO)

Mită de mii de euro la vamă: Mai mulți polițiști de frontieră au fost reținuți într-un dosar de contrabandă (VIDEO)

18 poliţişti de frontieră din judeţul Arad au fost reţinuţi de procurorii DNA. Poliţiştii, ridicaţi în urma a zeci de descinderi, sunt suspectaţi că primeau mii de euro ca să lase diverse persoane să introducă în ţară diferite cantităţi de ţigări de contrabandă.

Poliţiştii acuzaţi de luare de mită primeau orice şpagă şi de la oricine. De la 10 euro până la zeci de mii, intrau în buzunarele vameşilor pentru ca aceştia să închidă ochii la trecerea ţigărilor de contrabandă prin punctele de frontieră.

Monitorizaţi de câteva luni de zile, vameşii au fost luaţi pe sus ieri de DNA. Procurorii și polițiștii au descins simultan la punctele de trecere a frontierei Nădlac I, Nădlac II și Vărșand, dar și la sediul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Arad, iar 19 vameşi au fost ridicaţi.

După mai mult de 12 ore de audieri, procurorii anticorupţie au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a 18 dintre cei 19 poliţişti de frontieră din Arad ridicaţi.

Potrivit anchetatorilor, cea mai mare sumă pretinsă a fost de 41.000 de euro, bani pe care un vameş ar fi trebuit să îi primească tocmai în ziua în care a fost săltat. Atât costă tranzitul unui TIR din Serbia încărcat cu țigări. Tranzacția nu a mai avut loc.

Mită de mii de ore la vamă: Mai mulți polițiști de frontieră au fost reținuți într-un dosar de contrabandă

#DIRECT_ONE_kj261y#

Urmăriți B1TV.ro și pe