Moarte fulgerătoare a unui artist din Iași din cauza COVID-19. Avea 37 de ani și nu suferea de alte boli grave

Moarte fulgerătoare a unui artist din Iași din cauza COVID-19. Avea 37 de ani și nu suferea de alte boli grave

Un îndrăgit cântăreț din Iași a murit la vârsta de 37 de ani după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Acesta se afla internat în secția de terapie intensivă a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, fără să aibă alte comorbidități.

Silviu Huţanu, membru al formaţiei SoundCheck Band, a pierdut joi lupta cu boala cauzată de coronavirus. Tânărul fusese diagnosticat cu COVID-19 în urmă cu două săptămâni şi era internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Apropiaţii artistului spun că acesta nu avea alte boli grave, excepţie făcând o hipertensiune pe care o ţinea sub control, scrie adevarul.ro.

Primele simptome au debutat în zilele de 10-11 octombrie. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi pentru a-şi face testul PCR, testul de depistare a infecţiei cu COVID-19.

Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieşit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Căi Ferate” din Iaşi. Pentru că starea lui s-a înrăutăţit şi avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, acolo unde şi-a dat ultima suflare.

„Era internat la noi fiind diagnosticat cu COVID. Din păcate, s-a pierdut din cauza insuficienţei respiratorii grave”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul spitalului.

Medicii spun că, deşi plămânii îi erau deja afectaţi, respira singur, dar avea nevoie foarte mare de oxigen, fiind conectat din prima seară la ventilator. Timp de cinci zile a respirat cu ajutorul unei măşti, însă apoi a fost nevoie să fie intubat, scrie ziaruldeiasi.ro.

„A primit tot ce ar fi primit şi în străinătate, Remdesivir, Tocilizumab (n.r. – tratament care poate reduce riscul de ventilaţie mecanică invazivă sau deces la pacienţii cu pneumonie severă COVID-19), plasmă hiperimună, antibiotice, tratamente foarte scumpe. Nu am ezitat nicio clipă, ne-am ocupat îndeaproape de el. Din păcate, cu toate acestea, lucrurile nu au mers cum ne-am dorit”, a explicat unul dintre medicii care au făcut parte din echipa ce s-a ocupat de acest caz.

Singura problemă de sănătate de care acesta ştia că suferă era o hipertensiune arterială, care însă era ţinută sub tratament. Specialiştii spun că, în ultimele luni, au observat că evoluţia în cazul pacienţilor tineri care au COVID poate fi una extrem de tragică. Deşi nu ştiu să sufere de probleme grave de sănătate, ajung să facă forme grave ale bolii.

Tags: