Moise Guran: Ponta se agaţă inexplicabil de Tăriceanu, un om depășit de realitățile economice și politice ale României

Moise Guran: Ponta se agaţă inexplicabil de Tăriceanu, un om depășit de realitățile economice și politice ale României

Jurnalistul Moise Guran critică aspru decizia premierului Victor Ponta de a-l aduce pe Tăriceanu la guvernare, partidul acestuia urmând să primească două portofolii în schimbul susținerii Executivului condus de Ponta în Parlament.

Jurnalistul îl califică pe Tăriceanu ca fiind “un om depășit de realitatea economică și politică”.

Tăriceanu se hrănește din bruma de imagine rămasă de pe vremea când era premier liberal. Din păcate, domnul Tăriceanu nici propria guvernare nu şi-a înţeles-o, iar acum vine la pachet cu o gaşcă de muschetari desprinsă din sucursala bucureşteană a PNL, mai cunoscută în ultimii ani sub denumirea gruparea Ruşanu. Dincolo de faptul că mă enervează gândul întoarcerii acestora pe nişte posturi de miniştri la conducerea ţării, încerc să înţeleg de ce se leagă Ponta cu lanţuri de Tăriceanu şi de un partid inexistent, riscând pur şi simplu ca noul guvern să nu-i treacă în Parlament.”, notează jurnalistul într-un editorial pe biziday.ro.

Moise Guran susține că Dragnea nu susține intrarea PLR la guvernare, nearătând niciun fel de respect pentru Tăriceanu.  Totodată, acesta se întreabă care este de fapt interesul lui Ponta în promovarea fostului premier liberal.

Da, baronii locali nu o iubesc pe Ioana Petrescu de la Finanţe, dar, din câte am văzut, Liviu Dragnea, şeful baronilor PSD, chiar nu are niciun fel de respect pentru Călin Popescu Tăriceanu şi pentru gruparea acestuia care se chinuie să devină partid şi nu reuşeşte. Aducerea acestei găşcuţe de foşti liberali în guvern l-ar ajuta, poate, pe Tăriceanu să coaguleze în sfârşit un partid cu acte în regulă, dar, încă o dată, ce îi iese lui Ponta la faza asta? Îşi pregăteşte un vehicul de salvare pentru cazul în care va pierde şefia PSD? Încearcă să-şi renegocieze autoritatea în guvern, după ce n-a reuşit asta cu oamenii mai tineri, pe care i-a adus acolo şi pe care baronii nu i-au acceptat? Păi şi cum ar putea face asta cu Bulă, cu Finu şi, eventual, cu un Tăriceanu pe un post simbolic de vicepremier?”, scrie Guran pe blogul său.

Victor Ponta s-ar putea sabota singur, crede jurnalistul. Premierul are “o mare șansă să-și dea de pământ cu propriul guvern”.

Cei de la PSD nu şi-au răsturnat niciodată propriul guvern dar, dacă Ponta insistă, probabil vom avea, de Crăciun, negocieri pentru un nou premier. Sincer să vă spun, îl prefer pe Victor Ponta altora mai radicali din PSD, în fruntea unui guvern de stânga.”, concluzionează Guran.

Urmăriți B1TV.ro și pe