Monica Anisie a explicat procesul pe care trebuie să-l urmeze școlile dacă apar cazuri de Covid-19 în timpul anului școlar

Monica Anisie a explicat procesul pe care trebuie să-l urmeze școlile dacă apar cazuri de Covid-19 în timpul anului școlar
Inquam Photos / George Calin

După șase luni în care copiii nu au mai mers fizic la școală, luni, 14 septembrie, a fost prima zi în care elevii și profesorii s-au revăzut. Trei milioane de copii intră în noul an şcolar, în condiții speciale, dat fiind faptul că pericolul pandemiei de Covid-19 nu a trecut. Pe lângă urăile de început de an, ministrul Edcației, Monica Anisie, a explicat care este procesul în cazul în care în școli apar cazuri de Covid, după debutul anușui școlar. Potrivit acesteia, dacă apar cazuri în clase, activitatea se mută în online.

Monica Anisie, despre procesul în școli în cazul în care apar cazuri de Covid-19

“Dacă apare un caz de infectare într-o clasă, se suspendă activitatea în acea clasă, dar activitatea continuă online. Dacă sunt trei cazuri în trei clase diferite, cursurile se vor suspenda în toată școală. Se va trece în scenariul roșu, când se va învăța online. Ancheta epidemiologică se va efectua de către Direcția de Sănătate Publică (DSP)”, a spus Anisie.

Oricum, din cei trei milioane de elevi 100.000 nu-și vor putea ocupa locul în bancă, ci vor studia de acasă, online, încă din prima zi. Asta la nivel teoretic, pentru că în practică, NU toți au tablete și acces la internet.

Oficial, un număr de 12.423 de unități de învățământ funcționează în scenariul verde, 4.915 în cel galben, iar 263 în roșu, a anunțat Monica Anisie.

Totodată, peste 100 de cadre didactice sunt spitalizate din cauza COVID-19, iar aproape 300 de află în carantină.

”Vreau să vă anunț că la momentul acesta, în conformitate cu deciziile luate de către comitetele județene pentru situații de urgență sau Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, avem următoarea situație: 12.423 de unități de învățământ care funcționează în scenariul verde, 4.915 unități în scenariul galben și 263 de unități în scenariul roșu”, a anunțat, duminică,Monica Anisie.

Peste 260 de unități de învățământ din România se încadrează în scenariul roșu. O schimbare de ultim moment a avut loc în București

Oschimbare a de ultimă orăa avut loc în privința școlilor din București. Cu mai puțin de 24 de ore înainte să-și deschidă porțile, s-a aprobat trecerea din Scenariul Galben de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unităţile de învăţământ, în Scenariul Roşu, pentru următoareleunităţi de învăţământ:

  • Şcoala Postliceală Sanitară ”Sf. Vasile cel Mare” – str. Gheorghe Pop de Băseşti nr. 26a, sector 2

  • Colegiul Naţional Şcoala Centrală – Str. Icoanei nr. 3, 5, sector 2

  • Şcoala Gimnazială Leonardo Da Vinci – Str. Gheorghe Petraşcu, sector 3

  • Gradiniţa nr. 245 – Str. Tunsu Petre nr. 9, sector 5

  • Şcoala Gimnazială 280 – Str. Serg. Ghe. Donici nr. 4a, sector 5

  • Şcoala Gimnazială 126 – Str. Lereşti nr. 12, sector 5

  • Şcoala Gimnazială Adrian Păunescu – Al Valea Prahovei nr. 1, sectorul 6

  • Gradiniţa Zâna Florilor – Str. Cetăţuia nr. 10, sector 6

Totodată,4 școli și o grădiniță au trecut de la scenariu roșu lacel galben, pe ultima sută de metri.

De asemenea,CMBSU a hotărât că, în următoarele 14 zile, Grădiniţa Teddybar din Şoimăreştilor nr. 29, Sector 1, Bucureşti şiColegiului Economic „Viilor” Bucureşti din şos. Viilor nr.38, sector 5, Bucureşti vor rămâne închise,potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Bucureşti.