Monica Anisie, apel la mediul privat și ONG-uri pentru o acțiune comună privind digitalizarea educației: Ministrul vorbește despre ”importanța unei cooperări publice-private pentru viitorul copiilor”

Monica Anisie, apel la mediul privat și ONG-uri pentru o acțiune comună privind digitalizarea educației: Ministrul vorbește despre ”importanța unei cooperări publice-private pentru viitorul copiilor”
Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, face apel la reprezentanții mediului privat și ai organizațiilor neguvernamentale să se implice într-o acțiune comună privind digitalizarea educației.

Monica Anisie, apel la acțiune comună pentru digitalizarea educației

Concret, Anisie ”invită companiile din mediul privat, organizațiile neguvernamentale, reprezentanții industriilor și ai companiilor, precum și stakeholderii să contribuie la transformarea de paradigmă propusă de Ministerul Educației și Cercetării:Școala SMART – Școală Modernă, Accesibilă, Bazată pe Resurse și Tehnologii digitale, care să asigure accesul la o educație incluzivă și de calitate pentru toți copiii”, anunță Ministerul Educației, printr-un comunicat de presă.

Acest apel vine după ce, în urmă cu câteva zile, Ministerul Educației a lansat un proces de consultare publică pe tema proiectului deStrategie privind digitalizarea educației din România.

Anisie: Este importantă ocooperare public-privatăpentru viitorul copiilor noștri

În contextul pandemiei de coronavirus, Monica Anisie subliniază importanța unei cooperări între reprezentanții statului și cei ai mediului privat ”pentru viitorul copiilor”.

”Modul în care companiile din mediul privat, organizațiile neguvernamentale, reprezentanții industriilor și ai companiilor, precum și stakeholderii au venit în întâmpinarea nevoii de formare / dezvoltare a competențelor digitale ale profesorilor încă de la debutul pandemiei de COVID-19 au reflectat, încă o dată, importanța unei cooperări publice-private pentru viitorul copiilor noștri, pentru integrarea acestora în dinamica pieței muncii dominate de utilizarea tehnologiei digitale”, se arată în apelul ministrului.

În acest sens, Anisie propune și o serie de teme de dezbatere: competențe digitale pentru elevi și studenți, educația digitală pe întreg parcursul vieții, formarea inițială și continuă a cadrelor didactice pentru educație digitală, infrastructură și resurse tehnologice digitale, conectivitate, resurse educaționale deschise, curriculum școlar pentru meserii emergente, securitate cibernetică, protecția datelor, siguranța online și etica IT.

Monica Anisie declara pe 26 octombrie, în cadrul evenimentului de lansare a strategiei de digitalizare 2021-2027, că digitalizarea învățământuluieste o prioritate zero a mandatului său.

„Este clar că digitalizarea Educației reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru, pentru guvernul Orban și pentruPNL. E un angajament îndrăzneț, o promisiune pentru generațiile viitoare pe care toți miniștrii Educației trebuie să și-l asume, indiferent de culoarea politică. (…) La momentul la care am preluat Ministerul Educaţiei şi Cercetării, această digitalizare a educaţiei pot spune că nu exista. Erau peste 5.000 de clădiri care nu aveau conexiune la internet, iar acum circa 2.200 de clădiri din cele peste 28.000 existente la nivelul întregii ţării au mai rămas fără acces la internet”, spunea Monica Anisie.

Ultima oră
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în comeptiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)