Monica Anisie: Tezele nu se mai susțin în acest an școlar / Cu ce vor fi înlocuite (VIDEO)

Monica Anisie: Tezele nu se mai susțin în acest an școlar / Cu ce vor fi înlocuite (VIDEO)
Foto: Monica Anisie / Facebook

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunţat, sâmbătă, că tezele nu se vor mai susține în acest an școlar, din cauza epidemiei de coronavirus. Decizia vine după ce, anterior, Ministerul a decis ca olimpiadele și concursurile să fie, de asemenea, suspendate. Anisie a precizat că tezele vor fi înlocuite cu „evaluarea sumativă”.

Monica Anisie: Tezele nu se vor mai susține din cauza epidemiei de coronavirus

„În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar.

Să nu uităm că tezele se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a declarat ministrul Monica Anisie, citată de stirileprotv.ro.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Monica Anisie: Pregătirile pentru Evaluarea Națională și BAC vor fi și față în față

Ministrul Educației a mai susțiut că, și în acest context dificil generat de epidemie, pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din 2021 se va realiza față în față.

„Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecții pe care le vom face, vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul teleșcoala și vom continua și pregătirea față în față”, a mai explicat Monica Anisie.

Olimpiadele și concursurile din acest an școlar, suspendate din cauza COVID-19

Luni, Ministerul Educației a anunțat suspendarea olimpiadelor și a concursurilor din anul școlar 2020/2021, motivul fiind că acestea nu pot fi organizate în condiții de siguranță sanitară.

„Numărul mare al competiţiilor şcolare şi implicit al elevilor participanţi la acestea, precum şi varietatea modalităţilor de organizare şi desfăşurare a competiţiilor, în funcţie de tipul probe de concurs: scrisă, orală, practică nu permit organizarea competiţiilor şcolare, conform regulamentelor proprii în vigoare, în contextul pandemic actual şi al legislaţiei care se impune a fi respectată în acest moment.

Decizia de a organiza doar anumite olimpiade şi concursuri şcolare în mediul online, ar crea o discriminare între elevii sistemului de învăţământ românesc. (…) În concluzie, în anul şcolar 2020- 2021 competiţiile şcolare extraşcolare, aşa numitele olimpiade se vor suspenda”, a explicat Luminiţa Barcari, la acea vreme secretar de stat în Ministerul Educației.

De luni, toate școlile din România vor trece în scenariul roșu, adică predare exclusiv online. Este una dintre noile măsuri anticoronavirus ce vor fi implementate vreme de 30 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe