Monica Gabor, „traficată” de Dan Damaschin. Fosta doamnă Columbeanu a fost victima tatălui său adoptiv

Monica Gabor, „traficată” de Dan Damaschin. Fosta doamnă Columbeanu a fost victima tatălui său adoptiv
Foto: evz.ro

Monica Gabor a declarat, vineri, anchetatorilor, că în 2004 a fost traficată de Dan Damaschin, după ce acesta i-a promis că îi va găsi o slujbă și a încercat să o plaseze unor clienți influenți sau interlopi din Bacău și București, informează Mediafax.

Partea vătămată Gabor Monica a dat declaraţii în dosarul 391/P/2004 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, din care rezultă următoarele că la vârsta de 16 ani, a fost recrutată prin înşelăciune în vara anului 2003 de către inculpatul Damaschin Dan Constantin, pe care l-a cunoscut sub numele de Dinu Damaschin, şi care i-a promis că îi găseşte o slujbă şi sub contextul acestei promisiuni şi-a asigurat controlul asupra ei prin găzduirea la locuinţa proprie (…)”, se arată în raportul anchetatorilor.

Omul de afaceri i-ar mai fi promis Monicăi o carieră de fotomodel, având în vedere că acesta știa că idealul ei în viață este să devină model.

Monica Columbeanu a declarat că a fost martora bătăilor pe care Damaschin le aplica altor tinere, care erau forțate să practice prostituția în beneficial lui.

Fosta doamnă Columbeanu le-a povestit anchetatorilor că a fost obligată, împreună cu o altă fată, să le „țină companie” și să întrețină relații sexuale cu oameni de afaceri.

Mai mult, Monica spune că Damaschin a încercat chiar să o abuzeze sexual, deși i-a spus că este virgină.

Monica spune că a scăpat de Damaschin în 2003, când a plecat din Bacău la o rudă pentru a nu fi găsită de omul de afaceri.

Mama și sora Monicăi Gabor confirmă acuzațiile

Ramona Gabor a confirmat acuzațiile făcute de sora sa, declarând anchetatorile că știe că Monica a fost „vândută” în scopul exploatării sexuale de Damaschin.

Aspectele declarate de către partea vătămată Gabor Monica, a fost confirmate de martora Gabor Ramona, sora acesteia, care a indicat că are cunoştinţă că sora sa a fost vândută, succesiv, în scopul exploatării sexuale, de către sus-numitul (n.r. Damaschin) (…)”, se mai arată în raportul anchetatorilor.

La rândul ei, Veronica Gabor, mama Monicăi, a precizat că fiica sa s-a aflat sub influenţa lui Damaschin încă de la vârsta de 16 ani, omul de afaceri promițându-i să îi găsească un loc de muncă pe litoral şi să o ajute în cariera de model, promisiuni ce s-au dovedit mincinoase, în condiţiile în care a rezultat că acesta viza doar exploatarea sa sexuală.

Monica Gabor, amenințată cu moartea

Veronica Gabor a declarat că fiica sa s-a aflat în pericol şi că a fost căutată şi ameninţată de mai multe ori de Damaschin, după ce a reuşit să scape.

Mama Monicăi susține că Dinu Damaschin a ameninţat-o că în situaţia îl vor reclama la poliţie, el nu va păţi nimic, deoarece cunoaşte persoane influente din Bacău.

Mai mult, Veronica Gabor a refuzat să dezvăluie locul unde este Monica, deoarece fiica sa se temea să vină în oraş, după ce Damaschin a amenințat-o cu moartea dacă o prinde în Bacău.

Dan Constantin Damaschin avea relații cu liderii unor clanuri precum Clămparu și Hasan, care traficau fete, una dintre victimele sale fiind Monica Gabor, potrivit procurorilor DIICOT. Monica Gabor a depus plângere la Parchetul Tribubalului Bacău în anul 2004, procurorii clasând ulterior dosarul, care a fost însă redeschis de procurorii DIICOT.

Dan Constantin Damaschin, „tatăl adoptiv” al Monicăi Columbeanu, şi cei doi complici au fost ridicaţi, joi, de către DIICOT pentru recrutare prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă a mai multor fete, unele minore, în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei.