Monica Macovei a pierdut definitiv procesul cu AEP. Ce sumă trebuie să plătească europarlamentarul

Monica Macovei a pierdut definitiv procesul cu AEP. Ce sumă trebuie să plătească europarlamentarul
Foto: cancan.ro

Europarlamentarul Monica Macovei a pierdut definitiv procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Mai mult, aceasta are de plătit o sumă record, ca urmare a hotărârii Tribunalului București pronunțată în ședință publică în data de 30 iunie 2016, potrivit stiripesurse.ro.

Consecința deciziei instanței este ca Monica Macovei să plătească peste 125.000 de lei. Datoria reprezintă sume confiscare și amendă, ca urmare a neregulilor înregistrate în privința fondurilor destinate campaniei electorale în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale din 2014.

Instanța a admis apelul formulat de Autoritatea Electorală Permanentă și schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petenta Macovei Monica-Luisa cu privire la fapta reţinută la punctul 4 din procesul verbal de constatare a contravenţiilor seria A nr. 0001017/03.02.2015 şi Decizia de sancţionare a contravenţiilor nr. 3/12.02.2015. Menţine Hotărârea nr. 2/12.02.2015 cu privire la punctul 4 din aceasta. Menţine în rest sentinţa apelată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică

Monica Macovei a declarat în octombrie 2015 că a câştigat pe fond procesul cu AEP, după ce instituţia i-a confiscat în anul 2014, suma de 291.415 lei din donaţiile primite în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Suma a fost transferată prin sistemul electronic PayPal, neacceptat în legislaţia românească.

„Campania mea electorală pentru prezidenţiale a adus o noutate pe scena politică în ceea ce priveşte finanţarea: am avut donaţii foarte mici, de 50 – 100 de lei, de la mulţi oameni, cetăţeni români.

Instanţa de judecată a decis acum că AEP a greşit atunci când nu a ţinut seama de procedura sistemului PayPal, prin care s-au făcut donaţii mici, confiscând sumele care au fost primite legal şi transparent. Instanţa a anulat sancţiunea AEP", afirma Monica Macovei, la momentul respectiv.

Soluţia la care făcea referire Monica Macovei a fost admisă în parte pe 2 octombrie de către Judecătoria sectorului 2, însă aceasta putea fi atacată cu apel.

Urmăriți B1TV.ro și pe