Motivarea instanței în cazul Vișinescu: Faptele sunt extrem de grave și îl indică drept artizanul şi executantul plin de zel al unui program original de persecutare brutală a deţinuţilor «contrarevoluţionari» (VIDEO)

Motivarea instanței în cazul Vișinescu: Faptele sunt extrem de grave și îl indică drept artizanul şi executantul plin de zel al unui program original de persecutare brutală a deţinuţilor «contrarevoluţionari» (VIDEO)
Foto: timetv.ro

Torţionarul Alexandru Vişinescu a fost artizanul şi executantul plin de zel al unui program de persecutare brutală, iar condamnarea la închisoare este o pedeapsă iluzorie privind vârsta, dar suficientă şi necesară, informează B1 TV. Asta se arată în motivarea curtii de apel București, care l-a condamnat la 20 de ani de închisoare pe fostul şef al penitenciarului Râmnicu Sărat.

Judecătorii Curţii de apel Bucureşti precizează în motivarea condamnării la 20 de ani de închisoare a torţionarului Alexandru Vişinescu că acesta a coordonat, timp de 7 ani, un program diabolic de persecuţii la adresa deţinuţilor din Penitenciarul Râmnicu Sărat. Cât despre pedeapsă, magistraţii susţin că e greu de crezut că Vişinescu o va executa în totalitate, dat fiind faptul că duminică va împlini 90 de ani.

„Faptele reţinute în sarcina lui Vişinescu sunt extrem de grave şi consecinţele dramatice şi ireversibile pe care le-au produs asupra victimelor îl indică pe acesta nu doar ca pe un instrument, ce şi-a dovedit cu prisosinţă capabilitatea ci drept artizanul şi executantul plin de zel al unui program original de persecutare brutală a deţinuţilor «contrarevoluţionari» nemaiîntâlnit ca duritate chiar în sistemul penitenciar românesc al vremii”, potrivit motivării condamnării lui Alexandru Vişinescu.

Vişinescu poate contesta însă decizia Curţii de apel Bucureşti, mai ales că pe lângă pedeapsa primită, trebuie să plăteasca şi daune de 300.000 dee euro urmaşilor victimelor sale.

De ce a primit Vișinescu 20 de ani de închisoare

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)