Municipiul Ploiești, în scenariul galben din cauza ratei de infectare COVID-19. Mai multe localități din Prahova în aceeași situație

Municipiul Ploiești, în scenariul galben din cauza ratei de infectare COVID-19. Mai multe localități din Prahova în aceeași situație
Foto simbol: Pixabay

Municipiul Ploiești este la o rată de infectare COVID-19 de 1,61 și a fost încadrat în scenariul galben, arată datele transmise marți de Direcția de Sănătate Publică.

Ploiești și Vălenii de Munte, în scenariul galben

Potrivit DSP Prahova, la nivelul județului sunt în scenariul galben orașul Vălenii de Munte (1,83) și municipiul Ploiești (1,61), respectiv localitățile Gherghița (2,63), Păulești (1,61) și Cocorăștii Mislii (1,55).

De marți, 12 iulie, a fost reluată la nivel național și informarea zilnică privind evoluția pandemiei. Datele oficiale arată că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 4.000 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. În județul Prahova au fost depistate 124 de îmbolnăviri noi.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea că săptămâna trecută au fost confirmate la nivel național aproape 15.000 de cazuri noi de persoane infectate și 33 de decese asociate COVID-19.

„Probabil vom atinge din nou valori destul de importante ale gradului de pozitivitate, dar nu corelați aceste valori cu gravitatea cazurilor, că e o altă discuție. Repetăm aceleași indicații, circuitul necesar oricărei prrsoane care e simptomatică: se testează la medicul de familie sau solicită ambulanța, rezultatul pozitiv determină izolarea la domiciliu și consultarea medicului de familie”, declara oficialul, luni, într-o conferință de presă.

Recent, el a prezentat două scenarii de evoluție și estima că s-ar putea ajunge chiar și la 10.000 de cazuri pe zi.

„România, la fel ca multe alte state din Europa, trece printr-un moment de creștere rapidă a cazurilor de infecție cu noul coronavirus și sper să nu ajungem în niciun fel într-o situație care să pună în vreun fel în pericol sistemul de sănătate publică. Tocmai din acest motiv cred că avem responsabilitatea să fim pregătiți”, afirma Alexandru Rafila, pe 4 iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe