Turiști dispăruți în Munții Făgăraș. Unul dintre ei a fost găsit mort

Turiști dispăruți în Munții Făgăraș. Unul dintre ei a fost găsit mort
Foto: adevarul.ro

UPDATE 20:05Două cadavre presupuse a fi ale turiştilor din Iaşi, depistate.

Două cadavre presupuse a fi aleturiştilordin Iaşi au fost văzute din elicopterul care a survolat masivul Făgăraş.

UPDATE 18.30: Turistul localizat a fost găsit mort.

Ceilalți doi bărbați, tată și fiu, sunt de negăsit.

UPDATE 16.45: Un turist a fost localizat.

Trei turişti din Iaşi sunt căutați de trei zile în Masivul Făgăraş.

Cele trei persoane, doi adulți de peste 60 de ani și un tânăr de 17 ani, au plecat pe munte acum 10 zile. Mai exact, ei au mers în expediție în zona Urlea.

Abia vineri cei de la mănăstirea Breaza, unde erau cazaţi, şi-au dat seama că maşina cu care au venit este tot în parcare şi au dat alarma, informează Digi24.

Turiștii sunt acum căutați de pompierii militari și salvatorii montani. Salvamontiştii au chemat un elicopter în ajutorul lor.

Ultimul semn dat de ei a fost săptămâna trecută. Atunci, unul dintre adulți i s-a plâns la telefon unui apropiat de condițiile dure din cauza vremii.

Oficialii comunei Lisa au declarat pentru digi24.ro că se ştia de această situaţie din 4 aprilie, dar soţia unuia dintre turiştii ieşeni a dat asigurări că cei trei sunt experimentaţi şi nu e nevoie să fie alertaţi salvamontiştii.

„S-a făcut o celulă de criză. Noi ştim de pe 4 aprilie, am anunţat autorităţile. Sâmbătă seara a fost o vreme urâtă. Din discuţiile avute sâmbătă cu soţia au zis ca sunt experimentaţi şi că se adăposteau din cauza vremii, dar nu ştiau unde sunt”, a declarat primarul localităţii Lisa, Gheorghe Moga.

Tags:
Ultima oră
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”