Muzeul Antipa va restaura girafa din fața muzeului, distrusă de vandali, și o va include într-o scenografie pe peluză

Muzeul Antipa va restaura girafa din fața muzeului, distrusă de vandali, și o va include într-o scenografie pe peluză
Foto: elenushu.wordpress.com

Reprezentanții Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” au afirmat, pe pagina de Facebook a instituției, că vor restaura girafa care a fost distrusă de vandali în acest weekend. Mai mult, plănuiesc să creeze o întreagă scenografie cu animale din savană pe peluza din fața instituției, în care să fie inclusă și aceasta.

Pentru a putea începe să pună în aplicare planul, întâi trebuie ca Poliția să finalizeze ancheta și ca pagubele să fie estimate.

În urma anunțului făcut tot pe pagina de Facebook de reprezentanții muzeului, s-a observat și cât de îndrăgită era girafa, foarte multe persoane oferindu-se să contribuie pentru restaurarea ei.

„Vă mulțumim pentru sprijin, pentru reacția promptă pe care ați avut-o Deși distrugerea girafei a fost un gest neașteptat pe care noi nu l-am înțeles, asta nu înseamnă că nu vom continua să facem tot ce putem pentru ca Muzeul pe care îl iubim să fie pe primul loc. Poate suntem puțin bulversați de reacția voastră, a tuturor și de ajutorul pe care sunteți dispuși să ni-l oferiți. Vă mulțumim din suflet!,” au răspuns cei de la Muzeul Antipa acestora.

„Momentan așteptăm să se finalizeze ancheta poliției, estimăm pagubele și ne-am propus ca pe viitor, cât mai curând să restaurăm girafa și să o montăm din nou în fața Muzeului. Mai mult decât atât vom implementa un proiect la care ne-am gândit de mai multă vreme. Vom include girafa într-o scenografie, vom adăuga pe peluza din față mulajele altor animale din savana (elefanți, lei) și mulajul celei mai impozante piese din patrimoniu, Deinotherium gigantissimum, primul schelet al acestei specii, descoperit de un român, Gregoriu Ștefănescu. Promitem să vă ținem la curent cu toate noutățile,” au mai scris ei pe Facebook.

Reprezentanții Muzeului Antipa au postat miercuri dimineață un mesaj pe Facebook în care au informat vizitatorii că îndrăgita girafă din fața instituției a fost vandalizată. În urma acestuia, fanii muzeului s-au arătat foarte întristați, dar au avut și mai multe idei constructive, propunând să strângă ei înșiși fonduri pentru a reface iubitul simbol. (Detalii AICI)